Bninannesi çiğ süt alıp kaynatın kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp on dakika daha kaynatıp kapatın sonra soğumaya bırakın serçe parmağınızı sokup hafifçe içinde sallayın parmağınız yanmayacak yani baya ılık olacak aslında sıcak olursa tutsa bile suyu üstüne çıkar oda ısısındaki içme suyumuzdan bi tık ılık olacak beş kiloya üç kaşık koyuyorum ben yoğurdu bir kilo süte bir ya da bir buçuk kaşık yoğurt koyabilirsiniz yoğurt da ev yapımı olsun hazır yoğurtla mayalarsanız içeriği hasır yoğurt gibi olur yoğurt oda ısısında olmalı dolapta ise bi süre çıkarılmalı bir iki kaşık sitten koyup özenirse pütürlü olmaz yoğurt kovamı güzel olur sarıp koyduğunuz tencere iki buçuk üç saat sonra açılır dolaba kaldırılır bi gün bekletilir yenilirse daha sert bi yoğurt olur