Bninannesi canım öncelikle mayalama olayını kafanda büyütme. Çiğ inek sütü, bulamazsn marketten günlük süt ile mayala. Hazır paketlerdeki Uht sütlerden olmaz. Sütünü ocağa koyduktan sonra kaynamaya başlayınca altını kıs ve 20 dakika falan kaynat. Zaten kaynama noktasına gelebe kadar toplamda 40 dk falan ocakta kalmış oluyor. Klasik sütün mayalanma sıcaklığını serçe parmağınla ölç. Ilıktan sıcak olacak. Serçe parmağını süte batır ve 10a kadar say. 10a geldiğinde neredeyse çığlık atacak durumda olman lazım diyeyim :)) Yoğurdu ben genelde tezgahımın üzerine bir sofra bezi seriyorum. İçine süt tenceremi yerleştiriyorum. ben 5 litre sütün içine 3 dolu yemek kaşığı kadar yoğurt koyuyorum. Sen 1 lt yapacaksan 1 yemek kaşığı yoğurdu al, direk tenceredeki kaymağın bir kısmını delip kenarından yoğurtu tencereye boşalt. Kaymağını fazla dağıtmadan hızlıca karıştır. Sofra bezinin taşan kenarlarını tencerenin etrafına sarıyorum. Tencerenin üzerine bür süzgeç, ya da mikrodalgaların ızgaları da olur. Tencerenin Üzerine koy ve havlu ser en üste. Yani kapağını kapatmıyoruz, ama tenceremizin üstünü havlu ile örtüyoruz. En son bi sofra bezi ile de baştan sonra olacak şekilde tencereyi sarıyorum. 4-5 saat sonunda mayalanmış oluyor. Kapağı açık şekilde yoğurdu buzdolabına kaldırıyorum. 1 gece kapağı açık bekliyor, artından kapağını kapatabilirsin. Afiyetle tüketmeye hazır