• Beslenme
  • Bebişlerin Kahvaltı Menüleri 🍳

Benim bebeğim 10 aylık kızlar. Sabaha karşı 6 da emzirdim geri uyudu. 8:00 da uyandı. 8:30 da kahvaltısını hazırladım. Çok az yedi. 1,5 tane pankek yedi. Bazen güzel yiyor. Bazende yemiyor. Sizinkiler nasıl? Neden yemiyor anlamıyorum

Bsmdg 9. Aydan sonra sanırım böyle yemek reddi yaşanılıyor. Oğlum 7 ay 18 günlük ya pankek ya da omlet yapıyorum. Bazen irmik yapıyorum içine yumurta sarısı kırıp pişiriyorum onu çok seviyor. Avokado ve tahin pekmez her sabah yediriyorum. Sebze çok sevmiyor ama yiyor gene de. Meyve gününde de muhallebi yapıp içine hurma elma muz armut gün kurusu artık hangisi denk gelirse onlarla muhallebi yapıyorum. Sebzenin yanında elma suyu armut suyu içiriyorum mutlaka.

momas benim kızım 7 aylıkken çok güzel yerdi. O zaman yediklerini şimdi yese mutluluktan göbek atarım. İnşallah sizin hep öyle gider. Yemeyen çocuk çok zor oluyor

Bsmdg kuzum 14 aylık kahvaltıyla arası yok hele yumurta asla maalesef direk öğlen içerse çorba o kader yoğurt felan anne Sütü içtiği için aman aman istemiyor ya ama anne sütü içip ek gıda alan bebeklerde var hayret ediyorum ve özeniyorum 🥹inşallah bi gün benim kızımda öyle olur

momas merhaba benim bebeğim de sekiz aylık olmak üzere ama nedense omlet vs gibi şeyleri yedirmeye korkuyorum çiğnerken sorun yaşıyor mu ya da nasıl başladınız ilk etapta bu tarz parçalı şeyler yedirmeye ben genelde çatalla ezip verebiliyorum maksimum hep püre şeklinde.

Bsmdg yumurtayı kahvaltıda yediremiyoruz direk corbasindan veriyorum. Öğlende yumurta yediriyorum. Bı turlu su kahlvati krizini çozemedik

bsrkn ben de sizin gibiydim.8 aylıkken yemeyi bıraktı ben de yeterli yesin diye eline habire bişeyler verdim.öule öyle korkumu yendim.şimdi 10 aylık eline kanat bile veriyorum.zeytini küçük koparşp veriyorum.8 aylık olana kadar eline ekmek bile veremezdim

Bsmdg uyandıktan sonra biraz daha zaman geçsin bence kahvaltı için. 8de uyanıp 8bucukta kahvaltı erken geliyor olabilir, biz koca insan bile yataktan kalkar kalkmaz yiyemiyoruz öyle düşünün.

atarepla bal dışında hicbir şey için erken değildir. Denersiniz sorun yaşamiyorsaniz devam 🤗 ayrica tahin bebek için muthis bir besin kaynagi ben her sabah kahvaltida tahin pekmez veriyorum. Hatta doktorlar tahin sütü yapip verin diyorlar ileride de mesela süt yerine o kadar faydali

ilenalemin evet bizimki de sünnet oldu sonra influenza derken hiç bişey yemiyor sürekli çorba kıvamında veriyorum mecburen. Zaten panik biriyim iki de küçük dişi var koparır yutar diye korkuyorum. Sebze vs haşlayıp vereyim eline belki yumuşak olduğu için kolay olur başlamak

bsrkn aynıyız valla ama zorda kalınca veriyorsunuz inanın.ilk ekmek verin.zaten çok alınca hemen öğürüyorlar.yutmays çalışsa bile kusarlar kusturursunuz korkmayın.brn bi doktordan duymuştum.gebelde yuvarlak cisimler,set cisimler bebeğin boğazını tıkar diyordu.kuruyemiş,üzüm vs gibi.bi ekmek veya pankek gibi yumuaşk cisimlerden boğulan bebek yoktur.en fazla kusuyorlar.böyle düşünün korkmayın cesaretli olun verin.havuç verin.dişini kaşısın zaten kooaramaz.öyle öyle yemeleri de düzeliyor

huray ne pekmezi veriyorsunuz acaba.ben keçiboynuzu özüyle karıştırıyorum ama bilmiyorum dopru mu.bir de ne kadar vermek lazım ondan da emin değilim

Bsmdg 6da emdi ama yani uykudan uyandıktan sonra 1 saat kadar geçince daha iyi oluyor bence

atarepla hayır 6. Aydann beri veriyorum aksine çok faydalı kilo alma ve gelişim için

oglumubeklerken bugünlük böyle biraz erken oldu. Normalde uyandıktan 1 saat hatta bazen 1,5 saat sonra veriyorum. İştahsız olunca her türlü yemiyor 🥹

momas
                          8.aydan sonra veriliyor normalde siz biraz risk almışsınız. Tahin sindirmesi çok zor.

atarepla doktorumuz önermişti biz bir sorun yaşamadık🤷🏼‍♀️

nnoktaa, başlığı Bebişlerin Kahvaltı Menüleri 🍳 olarak değiştirdi.