funda94 momas organik makarna almıştım onu da haslayıp blendardan geçiriyorum püre olacak şekilde veriyorum
ebruu0 momas benim bebeğim de 6 ay 5 günlük. Dün ilk kez pankek yaptım verdim bayıldı. İki alt dişi var. Eline aldığı zaman zaten kek kıvamında olmuştu parçalanıyordu. İki pankek yedi kendisi.
ebruu0 damla63 yarım muz, biraz zeytinyağı, 1 yumurtanın sarısı, biraz su, karadut özü ve tam buğday unu ile yaptım. Malzemelerini internetten bakmıştım ama kıvama göre ölçüsünü göz kararı yaptım
devasl funda94 8 aylık bebegınızın havucu buharda ıyıce haslayın eline verin yer cunku damağında ezıuor cene kasları gıttıkce kuvvetlenıyor bende sızın gıbıyım cok korkuyorum ama yutma refleksının gelısmesı adına vermelısınız damağında ezecegı kadar pısırmenız yeterli etı mesela pişirip küçük parçalara ayırıyorum onune koyuyorum kendı yıyıyo
pastrychef Bsmdg benim kızımda 11 aylık 10 aylık bir bebek bu kadar kısa sürede acıkmaz zaten o yüzünden yememiştir bence . Biz genelde 8.30 da kalkıyoruz gece rüya öğünü yapıyoruz 01.00 de sabaha kadar acıkmıyor 9.30 da kahvaltı yapıyoruz tahin pekmez muhakkak kahvaltıda yiyor genelde Pancake yapıyorum muzlu avokadolu yaban Mersinli labne yiyor yanında kendi yaptığım kaymağı veriyorum yumurta sade yemiyor sadece hep bir çeşitlendirme oluyor havuçlu tatlı patatesli gibi zeytinle pek aramız yok ama ara ara veriyorum ara öğünlerinde ev yapımı yoğurt yanına Meyve oluyor muhakkak rende ceviz fındık badem kullanıyorum akşamları kuzu kızmalı bir yemek muhakkak
Bsmdg pastrychef ben emzirmeden uykuya döndüremiyorum maalesef 🥲 uyandıktan 3 saat sonra ilk uykuyu yapıyor. O yüzden hala beslenme emzirme saatlerini ayarlayamadım
crybaby Bsmdg benim kızımda 10 aylık kahvaltıda meyve hariç hiç bir şey yemiyor bende ısrar etmiyorum sadece kahvaltı kültürünü kazansın diye istediklerini yediriyorum
Bsmdg crybaby peki siz saat kaç gibi yediriyorsunuz. Emziriyorsanız ya da mama veriyorsanız saatleri nasıl ayarlıyorsunuz. Ben hala emzirme ve beslenme saatlerini ayarlayamadım
crybaby Bsmdg sürekli emiyor ona engel olmuyorum ama yemesi de gayet iyi genelde emdikten yarım saat sonra yemek yiyor üstüne tekrar emiyor uyandıktan yaklaşık bir saat sonra veriyorum yemeklerini ama sürekli bişeyler yiyoruz zaten illa şu saatte yesin yapmıyorum sadece yemeklerde beraber yemeye dikkat ediyoruz
Burcinblgl bsrkn verin bence sonra reddediyorlar yemek istemiyorlar ben ilk ek gıdaya başladığımdan beri hep parça pütür verdim şuan 9 aylık oldu yeni uzun süredir eline alıp yiyor köfte pilav korkmayın onlar ağzına gelen büyük parçaları atıyorlar öğürüyorlar damakları baya eziyor diş olmasa da bir süre sonra çiğneme becerisi yutma becerisi iyice gelişiyor zaten
bsrkn Burcinblgl Yani ağzına koyduğumda püre sanıp hüp diye yutar da boğazında kalır diye korkuyorum shdhdhddh of annelik paronayaları cok komik farkındayım 😂
damlaozzz Bsmdg Oğlum 8 ay 9 günlük çok güzel bi beslenme düzeni oturtmuştum önce influenza olduk düzen gitti tam iştahı yerine geldi 10 günde 2 diş çıkardı düzen müzen kalmadı çok iştahlı olan oğlum şimdi ağzını açmıyor sebzeleri asla yemiyor anca meyve muhallebi tarzı şeyler yiyor ne zaman düzelir bilmiyorum