• Genel
  • İki çocuk anneleri,desteksiz çocuk büyütenler beni linçleyin kendime getirin!

Duyulurum Buna kesinlikle katılıyorum düzen kendi evinde kuruluyor cesaretimi toplayıp gitmem lazım,gündüzleri arada gelebilir annem

Zynpmhtp Zorlanacaksın, ağlayacaksın, işlerin yarım yamalak kalacak, yeri gelecek çayın yemeğin soğuyacak, olduğun yerde uyuyakalacaksın ama onlar için en özel en güzel anne olacaksın. 3 çocuğum var 1. Ve 2. Arasında 3 yaş var 3. Süpriz oldu aralarında 14 ay vardı üçüne de tek baktım kimsem yoktu ama geçiyor inanın. Size tavsiyem bir an önce eve dönmeniz diğer türlü alışırsanız zor olur. Sağlıkla büyütün bebeklerinizi.

Zynpmhtp buyugu 15 aylıkken ikizlerim doğdu 😂😂😂annem kayınvalidem herkes ayrı telden çalıyordu baktım düzen oturmuyor dur dedim kendi düzenimiz kendim kurdum düzen Kur’an’a kadar yaklaşık 1 ay çok zorlanirsin ama sonra rahatlarsın kötü oldugun durumda beni düşün hem büyüğüm senden küçüktü hemde kucukleim ikizdi 😂😂😂

Zynpmhtp Niye linçleyelim sen beceriksiz bi anne falan da degılsın Şen’ı çok iyi anlıyorum empati yapıyorum benım 3 yasında bi oğlum 1 ay sonra doğum yapacam eminim ki çok çok zor olacak hem de çok 😥

ben 5 yasinda buyuk cocukla bile zorlandim manevi olarak.islerinj kendisi yapar babasi banyo yaptirir babasiyla uyur babasi aksamlari gezdirir getirir falan ama ilk gunler ilk 2 ay ozellikle o ladar zorduki o gunleri hatirlamal bile istemiyorum.insan asla beklemedigi bir duruma dusuyor.benim cocugum olgundur kardesini sever guzel davranir diye dusundum.bazen ben anlamadim onu cok kotu oluyorum vicdanim sizliyor.suan 5,5 aylik oldu bebegim.her sey rayina oturdu diye bilirim cok sukur.sizde bulursunuz bir yolunu.uyku saatlerini duzene salin.buyuk olani desteksiz uyutmaya alisdirin.mesela kucuk olan lucaginizda uyurken ve ya ayakta salliyorsaniz sallarken buyugun sirtina masaj yaparak uyutun.ben kucuk bebegime.20 gunlukken kanguru kullanmaya basladim.koyun kamguruya buyuyugle zaman gecirin disarda gezdirin falan.eve tikilib kalmakdan kacin.esinizden destek isteyin.mesela size yemek yapacak birileri yoksa esiniz disardan alsin ve ya yapa biliyorsa o yapsun.cok yuklemeyin kendinizi stress yapmayim stresden uzak durun.ben ilk gunler zorlandigimda esimin 1 lafina tutundum.resmen.gecici zorluk atlaticaz bisekilde sabredelim dedi.bunu bende biliyordum tabi ama.esiminde ayni fikirde olmasi destegini hossetmek bana guc verdi

Zynpmhtp benimkilerin arası 3.5 yaş ve büyük kızım çok usludur ama ben bile çok çok zorlandım. Tek çocuk bakmakla iki tane bakmak çok farklı şeylermiş birine bakan ikisinede bakar diye düşünmemek lazımmış çok geç anladım maalesef. Bu saatten sonra yapacağımız tek şey sabırlı olmak büyüdükçe bi tık kolaylaşıyor

Zynpmhtp aralarında 5 yaş var ağzıma edildi yani 🫠 ki büyük olan kreşe vs gidiyor annem yaşlı kayınvalidem rahmetli oldu 10 dk bile bırakacak kimse yok 🥲 ama bile bile yaptım planlı oldu yani. Hakkımızda hayırlısı kolaylıklar diliyorum. 40ı çıkınca rahatlar bebek inşallah. Çok uyur güzel yer sorunsuz bir bebek olur inşallah .

Benimde biri 4 yasinda biri 1 yasinda oglum ve kizim var malesef oglum sakin bi cocuktu kardesi cok hareketli aksina o da onu gördükce evi dagitmaya kirletmeye basladi asla bas edemiyorum dinlenemiyorum buna ragmen evi temiz tutamiyorum süpürsem sükrediyorum.cok zor siz evi nasil temizliyosunuz heryerde bisey cikiyo mutfagi ayri odalarni ayri dagitiyolar yicekleri sürüyolar yerler perisan ben mi nefret ederim düzensizlikten kirden nasil yaoicam sasirdim kaldm 😭

Zynpmhtp bunun linçlenecek yanı yok canım benimkiler 4,5 yaş ve 11,5 aylık anam ağlıyor akşama kadar çoğu zaman büyük oğluma bağırıyorum da sonra özür diliyorum çocuk işte hemen affedip sarılıyor yurtdışında yaşıyorum evlatlarımı da desteksiz büyütüyorum yanımda kimse yok güvenip bırakacağım alışverişe gidip kuaföre gidip zaman içim rahat zaman geçireceğim hiç kimse de yok bi benim bi kocam gözümün önünden ayırmıyorum ikisini de uykusuzluk problemi ilk çocuğumda çok yaşadım mesela ama zamanla alıştım erken de uyansam yavrularımı uyutmadan asla uyumuyorum. Çocuk büyütmek çok zor asla kolay değil Allahım yardımcımız olsun 🌸

Zynpmhtp linçleyecek bir durum yok siz yine anneniz deymişsiniz. Bende gelen giden olmadı. 2.bebeğim doğduğun da büyüğü 23 aylıktı. İlk bir ay özellikle çok zordu ama şimdi bi düzen oturdu iyi gidiyoruz 😁 küçük 5 aylık oldu büyük 28 arada kıskançlık falan oluyor ama çabuk geçiyor. Şunu net söyleyebilirim ki büyüğüne yetememe duygusu hiç geçmiyor hep bi eksik lik bir yerde kalıyor. Bazen çaresizce yalnız oynadığına oynarken uyuya kaldığına şahit olup vicdan azabı çekeceksiniz ama yapacak birşey yok maalesef. Rabbim hepimize kolaylık versin inşallah 🤲

Zynpmhtp bendede aynı yaş farkı oluyor ileride düzelecek merak etme evde daha çok rahat edersn

aslananne27 Hayırla kucağına al inşallah canım.3 yaş biraz daha kurtarmış kendini inşallah sıkıntısız geçer süreç 🌺

SuMisalii Aminnnn.Evet iki gün ağladım büyükle 24 saat ilgilenip beraberken bir anda ikinci plana atılmış gibi oldu yavrum ama yapacak bir şey de yok küçük daha muhtaç şu an Analık zor 😔

Zkyasf Ben de temizlik konusunda hamileligin son zamanı bile sıkıntı yaşadım olduğu kadar olacak ayda bor de yardımcı alırım mecbur bilemedim robot süpürge de kurtarıcı olabilir bu süreçte