Kalimbanne Amin çok teşekkür ediyorum. Haklısınız iki çocuk her türlü zor yaş çok önemli değil sanırım
İki çocuk anneleri,desteksiz çocuk büyütenler beni linçleyin kendime getirin!
annesikjgg Tek çocuk hiç çocuk diyenlere kızıyordum o kadar haklılarmış ki😊
zeynopella 4.5 yaş var çok zorlanıyorum biri 5 yaşında diğeri 8 aylık 😔 büyük kızımda bebek gibi olmaya huysuzlanmaya başladı ergen gibi davranıyor daha zor
Zynpmhtp benm büyük kızım 4 yaşında o kadr yaramaz oğlum 1.5 aylık kafayı yiyorum oturup sürekli ağlıyorum bir elimde bebek bir elimde kaşık yemek yapma çalışıyorum ev iş herşey üst üste oluyor akşam eşim gelince bebeği salar ben yine ev iş kaç kez ağladım olmuş ciden çok zor iki cocuk
Zynpmhtp 2 . Çocuğum doğduğunda kızım 21 aylıktı. İlk 3 4 ay zor oluyor ama geçiyor. Destek olmadan zor elbet ama atlatırsınız inşallah. Şuan büyük olan tam 2.5 yaşında, küçük olan 9 aylık çok şükür diyorum. Tabi daha beraber oynayamıyorlar. Kıskançlık vs olabiliyor ama Yenidoğan dönemi gibi zor olmuyor en azından. Kendi kendine oynamaya başlıyor. Rabbim yardımcınız olsun. Bu günler geçici wmın olun. Eşiniz destek olur inşallah. 🤗
Biri 5 biri 2.5 yaşında iki tane çocuğum var size tavsiyem sabır sabır sabır ve bu duygulara alışın ben 2,5 senedir hergün acaba birinden biri ihmal mi oldu duygusuyla yaşıyorum ilk yapmanız gereken şey düzen kurmak olsun uyku saatlerini düzenleyin 20 aylık bebeğinizin rutinini bozmamaya çalışın en azından kardeşe alışana kadar ben ilk çocuğumu sallayarak uyutuyordum biri ayağımda biri kucağımda çok ağladım çok ama geçti hepsi uyku saatleri yoluna girdi beslenmeleri yoluna girdi şuan daha büyük sorunlarımız var bence sürekli kavga ediyorlar bağırış çağırış ağlama biliyorum Buda geçecek sabretmeye çalışıyorum alışacaksınız daha lohusasınız böyle hissetmeniz çok normal
mutlulukkkzamani Allah yardımcın olsun canım 🌺
Zynpmhtp park vs varsa çevreniz de. Her bunaldığınız da çıkın dışarı. Hem çocuklara iyi gelır hem size. Çünkü evde oldukça insana sinir stres bürünüyor. Bunalıyor gibi oluyor. İkiside bebek daha, ikisinin de ılgıye ihtiyacı var. Ama yetemedigımız zamanlar elbet olacak. Önemli olan sıze o an ne iyi gelır onu yapmak. Büyüyünce güzel olacak inşallah. Ne ara zaman geçti diyeceksiniz. Teşekkür ediyorum size de kolay gelsin 🌺
Zynpmhtp kendi evinize geçince düzeniniz kurulur inşallah ama en önemlisi eş desteği, gündüz anneniz gelse yardıma eşinizde evde oldukça çocukları paslaşıcaksınız. Küçüğü emzirdiniz uyutmaya eşinize verin sizde bu sırada diğer çocuğunuza vakit ayırırsınız böyle böyle zamanla daha iyi olur inşallah. Eşinizden mutlaka destek talep edin. Sürece dahil edin.
Zynpmhtp daha tuvalet eğitimi vermedim küçük bebekle çok zor olacak 😥 bide oğlum çok yaramaz mızmız bi çocuk
Zynpmhtp 3 yaş bir kızım var 12 günlük bebeğim var. Biri uyusa diğeri başlıyor . Gözlerimin altı simsiyah artık 12 günde 12 yıl çöktüm sanki. Büyük çocuğumu babannesine yolluyorum da biraz iyi geliyor. Diğeri sürekli meme istiyor diğeri oyun istiyor . Geçecek ya sabır 😢
Zynpmhtp Asla linçleyemem kolay değil çok çok zor Allah yardımcınız olsun. Destek alınabiliyorsa en güzeli gerçekten ama bir yerden sonra yalnız kalacaksınız bunu göz önünde bulundurup kendi düzeninizi oluşturmak isteyebilirsiniz. Benim ilk çocuğum ve o kadar zor bir bebek ki desteğim yok 3-4. Günden itibaren yalnız bakıyorum. Annem ve kayınvalidem vefat ettiler çok zorlandım çok yalnız kaldım çok da aradım. Ama kendimi de biliyorum yaşasalardı bile ne annemin evine gidip kalabilirdim ne de kayınvalidemin uzun süre kalmasını isterdim sanırım çünkü rahat da edemezdim. Anne desteğini çok aradım hiçbir koşulda ondan çekinmezdim o da beni yalnız bırakmazdı biliyorum ki. O kadar kötü günler geceler geçirdim ki ama yapacak bir şey yok. Bir yandan da rahatım bebeğime istediğim gibi bakıyorum karışan eden olmuyor bunun rahatlığı da var. Çok yakın zamanlarda doğum yaptığım arkadaşım var onun ikinci çocuğu onun da annesi az bir süre kaldı yanında ve evine gitti aynı şehirdeler ama yardımı desteği oluyor hala. Arkadaşım onu ikinci bebeğin zorlamadığını aksine 5 yaşındaki ilk çocuğun hala zorladığını söyler. Hala anne ilgisi isteyen bir çocuk zor bir çocuk. O da onunla ilgilenirken bebekle ilgilenemiyorum diyor ama ben görüyorum maşallah çok da güzel ilgileniyor. Dediğiniz gibi biri uyusa diğerinin uyanma saati okul saati vs zorlanıyor.
İlk çocuktaki gibi zaman olmadığı için vicdan yapması çok normal ama aslında ikinci bebek normal düzene geliyor. İlkinde tüm ilgi alaka oraya çevriliyor sadece böyle bir konuşma dinledim çok mantıklı geldi bana. Kendinizi suçlamayın ve yapabileceğinize inanın. Başka bir arkadaşımın da 2 yaşında oğlu var ve benle doğum yaptı 4 aylık bebeği var şimdi. Uzakta yaşıyorlar ailelerden o da ailesinin yanına gidiyor onlar geliyor destek oluyor ama yalnızken zorlansam da kendi düzenimiz rutinimiz oluyor, ben ailemin yanına gittiğimde tüm düzen bozuluyor diye dert yanıyordu daha demin. Doğru ya da yanlış bilmiyorum ama bence ne kadar erken kendi evinize gidip o düzeni oluşturdunuz o kadar iyi sizin için de çocuklar için de. Sıkışınca yorulunca yardım istemekten de çekinmeyin ve beceriksizlik asla değil bu ben sürekli 2 tane 3 tame olsa ne yapardım diyorum bebek büyütmek gerçekten çok zor her dönemin syrı bir sıkıntısı oluyor. Ne güzel desteğiniz var ve alıyorsunuz bunun için kendinizi asla suçlamayın bu da büyük bir nimet yalnızlığı sonuna kadar yaşayan biri olarak söylüyorum 🌸
Zynpmhtp Allah razı olsun canım 💜
Zynpmhtp Allah yardımcınız olsun oğlum 2 yaşında ben ikinciyi yapar mıyım onu bile bilmiyorum komşumun büyük çocuğu oğlumdan 2 ay büyük bebeği de 5-6 aylık çoğu zaman hep birileri geliyor yardıma zor yani ben tek çocukla bile pertim çıkıyor