Zynpmhtp Asla linçleyemem kolay değil çok çok zor Allah yardımcınız olsun. Destek alınabiliyorsa en güzeli gerçekten ama bir yerden sonra yalnız kalacaksınız bunu göz önünde bulundurup kendi düzeninizi oluşturmak isteyebilirsiniz. Benim ilk çocuğum ve o kadar zor bir bebek ki desteğim yok 3-4. Günden itibaren yalnız bakıyorum. Annem ve kayınvalidem vefat ettiler çok zorlandım çok yalnız kaldım çok da aradım. Ama kendimi de biliyorum yaşasalardı bile ne annemin evine gidip kalabilirdim ne de kayınvalidemin uzun süre kalmasını isterdim sanırım çünkü rahat da edemezdim. Anne desteğini çok aradım hiçbir koşulda ondan çekinmezdim o da beni yalnız bırakmazdı biliyorum ki. O kadar kötü günler geceler geçirdim ki ama yapacak bir şey yok. Bir yandan da rahatım bebeğime istediğim gibi bakıyorum karışan eden olmuyor bunun rahatlığı da var. Çok yakın zamanlarda doğum yaptığım arkadaşım var onun ikinci çocuğu onun da annesi az bir süre kaldı yanında ve evine gitti aynı şehirdeler ama yardımı desteği oluyor hala. Arkadaşım onu ikinci bebeğin zorlamadığını aksine 5 yaşındaki ilk çocuğun hala zorladığını söyler. Hala anne ilgisi isteyen bir çocuk zor bir çocuk. O da onunla ilgilenirken bebekle ilgilenemiyorum diyor ama ben görüyorum maşallah çok da güzel ilgileniyor. Dediğiniz gibi biri uyusa diğerinin uyanma saati okul saati vs zorlanıyor.
İlk çocuktaki gibi zaman olmadığı için vicdan yapması çok normal ama aslında ikinci bebek normal düzene geliyor. İlkinde tüm ilgi alaka oraya çevriliyor sadece böyle bir konuşma dinledim çok mantıklı geldi bana. Kendinizi suçlamayın ve yapabileceğinize inanın. Başka bir arkadaşımın da 2 yaşında oğlu var ve benle doğum yaptı 4 aylık bebeği var şimdi. Uzakta yaşıyorlar ailelerden o da ailesinin yanına gidiyor onlar geliyor destek oluyor ama yalnızken zorlansam da kendi düzenimiz rutinimiz oluyor, ben ailemin yanına gittiğimde tüm düzen bozuluyor diye dert yanıyordu daha demin. Doğru ya da yanlış bilmiyorum ama bence ne kadar erken kendi evinize gidip o düzeni oluşturdunuz o kadar iyi sizin için de çocuklar için de. Sıkışınca yorulunca yardım istemekten de çekinmeyin ve beceriksizlik asla değil bu ben sürekli 2 tane 3 tame olsa ne yapardım diyorum bebek büyütmek gerçekten çok zor her dönemin syrı bir sıkıntısı oluyor. Ne güzel desteğiniz var ve alıyorsunuz bunun için kendinizi asla suçlamayın bu da büyük bir nimet yalnızlığı sonuna kadar yaşayan biri olarak söylüyorum 🌸