ADE Beri ben şehriye, makarna, ekmek gibi şeyleri ne kızım bebekken yani 1 yaşına kadar vermedim. Oğlum 10 aylık ona da vermedim. Sebze Çorbalarına pirinç, bulgur veya ruşeym koyuyorum.
Furkansmomy Eftal 5 gün fazla canım...hatta imkan varsa günlük mayala diyolar yani hergün mayala diyolar ama ben de 2günde bir mayalıyorum arayı fazla uzatma süt ve süt ürünlerinin beklemesi dogru değil
Eftal Furkansmomy tesekkur ederim dikkst etmeye calisicam Mayaladigin yogurdu bir gun dolapta dinlendir diyorlar onuda yapıyor musunuz
Furkansmomy Eftal hayır ben dısarda bikaç saat tutup dolaba alıyorum hemen o gün acıyorum veriyorum bekledikçe dolapta dahi olsa bakteri üretiyor
Safa_12 Prensesannesi1234 Benim kızım da 4,5 - 5 aylık ve şuan yavaş yavaş “ 4 AYLIK İTİBAREN” yazan ek gıdalar vermeye başladım.. Allahım şükürler olsun herşey iyi gidiyor şuan 😊
Begum27 Safa_12 bu yaptığınız çok erken. 6aydan önce ek gıdaya ihtiyaçları yok:( Allah aşkına şu interneti faydalı şeyler için kullanın ya. Okuyun ve araştırın.
Safa_12 Begum27 Begum27 ilk önce size göre internet kullanmıyorum o yüzden faydalı yada faydasız siz karar veremezsiniz. 🤷🏻♀️ Sonra sizce neden “4 aylık itibaren” ürünler (bilim insanlar) üretmeye başladılar ve her yerde satılıyorlar ? herşey sadece siz bilmeyin 😉
Safa_12 Aselsmom_1 sütüm çok erken kesildi ve mamayı reddetmeye başladı için yavaş yavaş sadece 4 aylık ek gıdalar vermeye başladım
Aselsmom_1 Eftal Malesef günlük mayalamalısınız aksi halde yarardan çok zararı olacak ya da en en fazla 2 gün ama 5 gün biraz fazla
Begum27 Safa_12 ahlanıp vahlanmayın sonra. Doktorlar bas bas bağırıyorlar ya 6 ay anne sütü yoksa formül mama diye. Ama çocuğunuzu düşünmeyen sizsiniz napayım :) açın bakın dedim okuyun araştırın dedim zor bişey söylemedim :)
[silindi] Lina_nuray benim şu an 7 ay 2 günlük 2 aydır veriyorum yiyor canım sorun yaşamadım en iştahla yediği şeylerden biri farklı şeyler katarak özgün bir tarif de oluşturabilirsin
Lina_nuray Derinbebis evet bizde 7 aylığiz uyuyor yatağına koyuyorum salona gidene kadar uyanıyor yanına geliyorum sanki büyük insan gibi kafasını göğsüme koyuyor uyuyor
Derinbebis Lina_nuray aynen bizde de öle doktor kabuslar görebileceğinide söyledi gerçekten uyku sırasında huzursuz olabiliyor bazen yanıma alıyorum mecburen daha huzurlu uyuyor o zaman.