Pekmeziletahin Cico benim oğlum 3 yaşında ve hala araba delisi erkek çocuklarının geneli böyle hatta yolda yürürken markalarını ellerdi tekerleklerine eğilip bakardı hala da öyle aşırı ilgisi var her oyuncağı araba diyebilirim 😁🤦🏼♀️
Cico Pekmeziletahin merhaba beni yere yatıp öyle sessizce ileri geri sürüp izlemesi endişelendirdi dışarda da öyle eğilip tekerleklerine bakıyor
Eds Cico göz teması var mı oğlunuz da ya da cisimleri düz sıralıyor mu bide teker izlemek bir tarafa arabayı eline alıp tekerini döndürüyor mu
Eds Cico bnm oglum suan arastırma asamasında otizmden süphe edildi doktorun ilk sordugu sorular 1.adına bakıyor mu göz teması varmı 2.dönen ciismlere ilgisi vR mı sadece arab olarak degil camasır makinesini izler mi 3.oyyncaklarla anlamlı oynuyor mu arabayı düt düt diye sürer mi konusmazsa da yoksa sadece tekere mi ilgisi 4.kanat cırpma var mı bu hareketin nasıl olduguna youtubedan bakabilirsiniz 5.tekrarlayıcı davranışları var mı mesela oyuncakları kutuya sürekli olarak doldur bosalt yapıyor mu 6.israet parmağını kullanıyor mu benim oglumda malesef ki bunlar kısmen var Olumlu davranışları ise konut alıyor her söylenilen hemen hemen yapıyor renkleri hayvanları alfabeyi biliyor sesleri çıkarıyor yani algısı cok acık sükür kü ben mesela arabaları komple kaldırdım ama kendi etrafında dönmeye basladı oglum ne yazık ki
Pekmeziletahin Cico benim oğlumda yapıyor bunu 3 yAşında suan terapistte gidiyoruz ama başka bir şey için çiğneme problemi var oğlumda o sebepten küçükken herşeyi döndürdüğü için dr da götürdüm şimdiki terapistte komut alıyor göz TEMA’sı da vs var dedi benim oğlum otizm değil yani ama başka problemleri yoksa bence arabayı sürmesinde bir sakınca görmüyorum ben
Cico Eds bunlardan sadece işaret parmağını kullanma yok. Sürme işi sadece arabada değil aslında ne bulsa sürüyor kutu oklava sepet çanta vs tekerlek olmasa sürüp izliyor
Eds Cico bence de kafanıza takacak bir durum yok bizim bir cok belirti olmasına ragmen var demiyorlar arada kalmıs baslangıcı egitim le düzelir dediler bakalım ins. Benden size tavsiye bir süreliğine arabaları kaldırın ve cok iyi izleyin cocugunuzu neye yönelşcek ya da cocugunuzu yatarak ileri geri yapmasına izin vermeyin hemen yanına oturup bir oyun kurun arabalarla nasıl oynıycagını ögrwnsin bos bırakmaya gelmiyor malesef ve TV tablet telefon mümkün oldugunca vermeyin birde cok bu konulara girmeyin o kadar karmasık bir durum ki İnsan kafayı yiycekk duruma geliyor
EsofmanliSevketHoca Cico İçini ferah tut ama yine de içine sinmeyen birşeyler varsa lütfen bir uzmandan yardım alın, en azından için rahat eder..
Cico Eds inşallah öyledir ve sizin içinde herşey iyi yönde gelişir. Televizyon tablet vs hiç olmadı bizde. Ama sürme işi başlayınca ilgisini çekmem çok zor oluyor alıp gidip başka yerde sürüyor çok üzülüyorum öyle yapınca. Ama günde 2 kez fln oluyo bu diğer zamanlar gayet güzel oynuyoruz
Slmnese Cico oğlum arabaları çok sever, babası araba kullanırken gözünü bir an olsun ayırmaz. Evde de arabası var onu da sürer kullanır tekerleklerini çevirir. Normal diye düşünüyorum
Slmnese Cico 25 aylık oğlum. Yere yatıp izleme gibi bir şeyle daha karşılaşmadım hiç. Oynamaz da çok arabalarıyla boncuk dizme boyama hamur gibi oyunları daha çok oynuyor ama bir ara tekerlek çok çevirmesine takmıştım. Hala da ara ara yatırıp çevirir. Bindiği arabasını yatırıp tekerleklerini çevirirdi hoşuna giderdi. Ama sonra çok masumca bir şey olduğunu anladım ki öncesinde kafamdan türlü şeyler geçmişti özel eğitim sertifikalarım olduğu için otizmden korkmuştum.
Sevvaldal Cico evet ve kutu gibi seyleri de suruyordu daha kuccukken. Bu kotu degil aksine tedirgin oldugunuz durum icin iyi birsey. Arabalari ile amacina uygun oynuyor ve kutu surerken de hayali oyun kurabiliyor. Tedirgin olmayin bu durumdan
Sevvaldal Cico 19 aylik su an🥰 goz temasi, gulumsemesi, parmakla gostermesi, ortak dikkat hepsi var. Konusmaya yeni yeni basliyor🙏🙏🙏💙🧿 uzmeyin kendinizi sizde arablarla amacina uygun oynamasi cok guzel bisey