Rumeysa34 Cico her bebeğin gelişimi farklı en azından bir şeyleri yapmak için çabalıyor zamana bırakın derim 🥰
GoGirl Cico sanirim telasiniz var ama goz temasi varsa komutlari anliyorsa tabiki de basit komutlar adini soyleyince bakiyorsa etrafa ilgiliyse arabaya kelimele takilmayin
EsofmanliSevketHoca Cico Peki oyuncaklarla arası nasıl, yada oyuncaklarını düz mü dizer eline aldığında ?
Cico EsofmanliSevketHoca oyuncakları ile arası iyi amacına uygun oynar ama süre geçince alır eline bir parçasını yine araba gibi sürer
EsofmanliSevketHoca Cico İçini ferah tut ama yine de içine sinmeyen birşeyler varsa lütfen bir uzmandan yardım alın, en azından için rahat eder..
Kelebegimmmm Cico yatark araba sürmüyr. Norml sürüp bırakıyr. Tekerlk seviyr dakikalarca uğraşmıyr. Dil geliiimi normal
Sevvaldal Cico 19 aylik bebegim araba delisi evet. En cok arabalari ile oynamayi seviyor. Yolda arabalari gosteriyor, araba diye heycanlaniyor. Babasi araba dururken kucagina aldiginda direksiyonu ceviriyor, vitesi tutuyor taklit ediyor yani babasini.
Sevvaldal Cico evet ve kutu gibi seyleri de suruyordu daha kuccukken. Bu kotu degil aksine tedirgin oldugunuz durum icin iyi birsey. Arabalari ile amacina uygun oynuyor ve kutu surerken de hayali oyun kurabiliyor. Tedirgin olmayin bu durumdan
Cinaralininannesi Cico benim oğlum 14 aylık bu dediklerinizin hepsi var arabalarına bayılır hele ki dışarıda araba ve tekerlek görmesin tekerlek diye bağırır, ama dil gelişimi de yerinde diyebilirim bence caninizi sıkmayın
Pekmeziletahin Cico benim oğlum 3 yaşında ve hala araba delisi erkek çocuklarının geneli böyle hatta yolda yürürken markalarını ellerdi tekerleklerine eğilip bakardı hala da öyle aşırı ilgisi var her oyuncağı araba diyebilirim 😁🤦🏼♀️
Cico Pekmeziletahin merhaba beni yere yatıp öyle sessizce ileri geri sürüp izlemesi endişelendirdi dışarda da öyle eğilip tekerleklerine bakıyor
Eds Cico göz teması var mı oğlunuz da ya da cisimleri düz sıralıyor mu bide teker izlemek bir tarafa arabayı eline alıp tekerini döndürüyor mu
Eds Cico bnm oglum suan arastırma asamasında otizmden süphe edildi doktorun ilk sordugu sorular 1.adına bakıyor mu göz teması varmı 2.dönen ciismlere ilgisi vR mı sadece arab olarak degil camasır makinesini izler mi 3.oyyncaklarla anlamlı oynuyor mu arabayı düt düt diye sürer mi konusmazsa da yoksa sadece tekere mi ilgisi 4.kanat cırpma var mı bu hareketin nasıl olduguna youtubedan bakabilirsiniz 5.tekrarlayıcı davranışları var mı mesela oyuncakları kutuya sürekli olarak doldur bosalt yapıyor mu 6.israet parmağını kullanıyor mu benim oglumda malesef ki bunlar kısmen var Olumlu davranışları ise konut alıyor her söylenilen hemen hemen yapıyor renkleri hayvanları alfabeyi biliyor sesleri çıkarıyor yani algısı cok acık sükür kü ben mesela arabaları komple kaldırdım ama kendi etrafında dönmeye basladı oglum ne yazık ki
Pekmeziletahin Cico benim oğlumda yapıyor bunu 3 yAşında suan terapistte gidiyoruz ama başka bir şey için çiğneme problemi var oğlumda o sebepten küçükken herşeyi döndürdüğü için dr da götürdüm şimdiki terapistte komut alıyor göz TEMA’sı da vs var dedi benim oğlum otizm değil yani ama başka problemleri yoksa bence arabayı sürmesinde bir sakınca görmüyorum ben
Cico Eds bunlardan sadece işaret parmağını kullanma yok. Sürme işi sadece arabada değil aslında ne bulsa sürüyor kutu oklava sepet çanta vs tekerlek olmasa sürüp izliyor