PudraKokusu Hanimlar, prem. Olan her bebege rop yaptırdınızmi, yaptirmayipda gözünde bi problem cikmayan vArmi, istemiyorum ben yaptırmak cok korkuyorum
Meflug PudraKokusu mutlaka yaptırmalısınız Eğer olumsuz bir durum.varsa müdahale ederler ama geç kalınırsa körlüğe kadar gidiyor.
bicirik PudraKokusu 3 girdi kızım rop muanesine erken doğduğu için damar gelişimini takip ediyorlar şükür gelişmesi devam etti bir problem çıkmadı. Muhakkak götürün Allah korusun birşey çıksa sizin korkunuz üzüntüye pişmanlığa dönecek. Bebeğiniz kaç gün kuvezde yattı, kuvezde çok oksijen aldımı.
PudraKokusu Meflug yani nasil bir mudahale oluyormus? Normal bir gozcuye goturmeyi düşünüyorum ben, beebegim 36+5 de dogdu tam sinirda bide, gec prematüre aslında
Meflug PudraKokusu normal göz doktoru değil rop uzmanina gitmeli ama bebeğiniz şu an kaç aylık? Göz damarları gelişimi 40. Haftaya kadar devam edermis erken doğdukları için gözde istenen damarlar yerine istenmeyen damarlar oluşuyormus (kabaca olay bu) bizim önce rop 1.evre çıktı gerilemedi kuvezde iken 15te bir gördü doktor. Sonra evre 2 oldu herhafta baktı sonra geriledi. Evre 3te müdahale ediliyor enjeksiyon yada lazer yapılıyor Evre 3u geçip evre 4 olursa müdahale şansı ortadan kalkıyor o yüzden erken teşhis ve zamanında müdahale onemli
Asilcik PudraKokusu canım benim oğlum 36+6da doğdu şimdi 9 yaşında prematüre değildi yanıma geldi direkt 2800 doğdu belki ondan ama bize rop muayenesidir vs gibi şeyler yaptırılmadi senin ki küvöze girdi mi ki?
bicirik -nuurr9206 kilosu ne kadar oda önemli nörolojik muanede ediyordu benim doktorum. 3 aylıkken 5 buçuk kilo 59 cm kafa 39 du.mesela 3 aylıken kahkaha atıyordu kafasını tutuyordu elinde oyuncak tutuyordu bir elimden bir eline geçiriyordu uzanıyodu.hatırladığım bunlar. Ama süt doyurur sevgi büyütür prematüre bebekleri derler. Ben kızımla çok ilgilendim 1 dk yanlız burakmadım halada öyle devam ediyorum☺️Sizin minikte inşallah en kısa zamanda yakalar.
bicirik -nuurr9206 hayır götürmedim. Korona var zaten. Rop ve rutin kontrol dışında başka birşeye götürmedim. Kalp kulak bunlarada 1 er kez götürdüm.
bicirik 8gunes-yildizi merhaba sizin bebeğiniz prematüre olmuyor37 altı prematüre bebeğiniz kilo olarakta maşallah iyi doğmuş.Doktor neden böyle dedi bilmiyorum. Kardeşimin bebekleri 37 haftalık doğdu asla prematüre demediler. Benim kızım 30+6 da 1.500 kilo doğdu.Atak haftalarını gerçek doğması güne göre yani 40 hafta hesaplayarak bakmanız gerekiyor yani 23 e göre bakmanız gerekiyor. Ben öyle bakıyorum.ama 4 e uyuyorsa öyle devam edin.Gözlerini şaşı yapması güzel artık sizi karartı şeklinde görüyor. Tam net görmeye başlayınca şaşılık kalmıyor.
PudraKokusu Meflug dimi zaten bana çıkarken kimse bunu soylemefi ben tesadüfen öğrendim acaba yoguj bakimda bi kez yaptiklari icinmi soylemediler? Nöroloji kardiyolojiye vs hepsini belirtjler ama
PudraKokusu Meflug hm sizin gözle ilgili detay yaziyormu? Evet bi bakayim ben hemen, isgillendim şimdi 😐😔
Meflug PudraKokusu her detay yazıyor ben markete bile gitsem çocukla epikrizi yanımdan ayirmiyorum 😀 günlük neler yapıldı hangi doktor gördü ne dedi herşey yazıyor bizde
Mimarhanim Prens3456 daha erken haftaları görünce banada premature gibi gelmiyorlar 🤷🏻♀️😅 sen kaç haftalık doğum yaptın
Deletedmom54121 Prens3456 30 haftalık doğmuştu oglum suan desteki oturuyor yerde kendi kendine donuyor cok yuz üstü tutamıyorum korkuyorum kalbıne baskı yapacak sanıyorum