Prens3456 Prematüre bebeklerinize ne tür egzersizler yapıyorunuz? Kaç haftalık doğdu bebekleriniz? Gelişimlerine katkı sağlamak için neler önerirsiniz?
Cheddar Prens3456 bol bol yüzüstü tutuyodum. Her sabah kalktığında açma germe hareketleri, bisiklet çevirme, kucağımda dışa dönük şekilde taşıyordum kasları gelişsin diye. O kadar yapmaya rağmen oturması, emeklemesi, yürümesi geç oldu😂
Twinsmomy Prens3456 yüz üstü tutuyorum bol bol her sabh kollarını açma germe yapıyorum ellerinden tutup yüz üstü dönme hareketi yapıyoruz. 🤗 5 ay 19 günlükler şuan sırt üstüne dönebiliyorlar, tersine dönmeye baya çabalıyorlar nerdeyse tüm vücut dönüyor ama kafayı çevirip atamiyorlar 🤭 ayaklarının altından destek veriyorum sürünerek öne atıyorlar kendilerini.
bicirik Prens3456 sadece yüzüstü yatırıyordum. Bazı şeyler genetik oluyor. 30 haftalık doğdu kızım herşeyi doğduğu aya göre yaptı🌼
momaysegul Prens3456 prematüre doğup normal bebek gibi gelişimleri olması çok ilginç degil mi ikizlerim 35 haftalık 2 ser kilo doğdu 6 aylıkken oturmaya başladı 8 9 aylıklarken emekleme oğlum 1 yaşında yürümeye başladı suan 14 aylıklar kızımda yürümeye başladı 🥰❤️🧿🧿🧿🧿🏐
Cheddar -nuurr9206 34 haftalık doğdu. Yani hep en üst sınırda mesela desteksiz oturması 8aylık emeklemesi 12aylık sıralaması 14aylık yürümesi de 17aylıkken oldu
-nuurr9206 Cheddar anladım canımm. Bnde 34 haftada yaptım elimden geleni yapıyorum ama bilemedm :( boynunu tam olarak ne zmn tuttu düzeltilmiş yaşa göre??
Zor-anne Cheddar şuan bu yazı beni çok mutlu etti 31 haftalık doğum yaptm şuan 16 aylık koltuklarda geziyor gel yapınca 2 adım.atip düşüyor acaba sıkıntı mı var die korkuyordm
Papatyaseverr Cheddar aynı biz 11. Ayın sonuna doğru emeklemeye başladı 13 aylığız tutunup yürüyor ellerini bırakıp ayakta duruyor bakalım ne zaman yürüyeceğiz 33 haftalık doğduk bizde 😊 Demek ki geneli böyle prematüre miniklerimizin ❤️
Cheddar -nuurr9206 sallamadan yorulmadan 6.ayda tuttu. Yüzüstü koyduğumda çabuk yorulup gömüyodu kafayı 😊 üzülmeyin biliyorum insanın aklına takılıyor ama zamanla her şeyi yapıyolar. Bende habire evham yapardım doktoru darlardım. Kimi prematüre hemen yakalıyor yaşıtlarını kimisi geriden geliyor.
bicirik -nuurr9206 hayır cnm gelmedi.herşeyi doğduğu aya göre yaptı.6 aylıkken ellerini öne koyarak oturuyordu.6buçuk 7 aylıkkende tamamen dik bir şekilde oturmaya başlamıştı. 3 aylıkken doktora götürdüğümde hem fizik hem norolojik olarak yaşıtlarını yakaladığını söylemişti doktorum.Düzeltilmiş yaş hiç kullanılmadı o yüzden🙏🏻
Prens3456 momaysegul ya maşallah suphallah rabbim nasıl dilerse öyle oluyor zamanında doğup zamanında bunları yapamayan çocuklar var
Aymesefa momaysegul aa benimde ikizlerim 35 haftalik doğdular. Biri kız biri erkek Oğlum 2200 kg doğdu Kizim 2100 kg doğdu. Suan 6 aylığız
Elif46 momaysegul 34 haftayı geçmiş doğumda benim bebegim 32 Doğdu doktor hep 34 u görelim diyordu. Premature olarak doğabilir ama bazı şeyleri yaşıtlarına göre yapması çok normal bebeğinizin .Bir tek kilo yönünden eksik kalmış onun dışında gelişiminde ayına göre gitmesi çok normal çünkü doktorlar 34 u sınır kabul ediyor
momaysegul Prens3456 36 hafta öncesi malesef prematüre kabul ediliyor 40 gün kuvözde kaldık kiloları düştü tekrar aldılar vs bekledik çok
Regestation Prens3456 37. Haftada doğanlar ve yanlış hatırlamıyorsan 2.500 gramın altında doğanlar haftasında doğsa bile prematüre kabul ediliyo diye biliyorum canım. Benim oğlumda 36 haftalık doğdu 2185 gram şuan 20 aylık ve 8.500 gram 😔 çünkü dil ve dudak bağı varmış ben her doktora bunu sormama söylememe rağmen beni yönlendiren olmadı çok üzülüyorum çocuğumun kilo gelişimi sırf doktorların yönlendirmemesi yüzünden geri kaldı 😔😔
Prens3456 momaysegul öyle ama daha erken doğan bebeklere göre daha şanslı emin olun 1 gün 1 gündür ben 31 haftalık doğum yaptım durdurma şansları hiç yoktu
TwinsmomDA momaysegul kilosu düşük olabilir ama anne karnında daha fazla durduğu için düşük prematürelere göre gelişimleri iyi olacaktır Allah sağlık versin bebeklerinize
momaysegul Prens3456 tabiki öyle ben gebelik zehirlenmesi geçirdim 28 haftada tansiyonum 18 di büyüğü hemen hastaneye yatışım oldu 35 haftaya kadar tuzsuz yağsız diyet tansiyon ilaçları derken artık 15 ten düşmedi tansiyonum beyin kanaması geçirecek diye mecburi aldılar neler cektim ölümlerden döndük rabbim zor oldular Allahım bizlere acılarını yaşatmasın
momaysegul Prens3456 malesef süslü püslü bi doğum anım olmadı tansiyonum yükseldiği o güne kadar ben mükemmel bi gebelik yaşadım hiç zorlanmadım ama kaderimiz bu şekilde doğum yapmakmış 🙏❤️🥰 her halimize şükürler olsun prematüre bebek annesi olmak zor güzel çok yorucu bi okadar da her dk şükretmeyi öğretiyormuş
Fatime1232 Prens3456 benimki 32+4 doğdu şuan 4 ay 23 günlüğüz kafasını tutuyor ayağınafa basıyor çok şükür
TwinsmomDA Prens3456 26 haftalık doğdu ikizlerim. Ben genelde yüz üstü tuttum bir de tv hiç izletmedim hala izletmiyorum daha riskli grupta oldukları için. Genelde düzeltilmiş yaşlarına göre uyumlu gidiyorlar
Aymesefa TwinsmomDA ayy cok küçük doğmuş ikizleriniz ama.cok şükür gelisimleri iyiyse ne mutlu size. rabbim cocuklarimizi bizlere bağışlasın insallah
Meryem1316 Prens3456 32 haftalık doğum yaptım . 3 ay 3 günlük bebeğim . Kafasını uzun süre tutuyor . Destek olunca tekmeyle geriye de gidiyor . Ama henüz basmıyor . Gözüyle hareketli nesneleri ya da bizleri takip ediyor . Bacaklarıyla arada hareket ettiriyoruz yüzüstü durmayı çok sevmiyor . Kollarla egzersiz arada yapıyoruz .
Prens3456 Meryem1316 gözüyle tam olarak ne zaman takip etmeye başladı benim oğlum 54 günlük parmağımı takip edemiyor