DeletedMom2893 Melek42 kızım 4 ay 17 günlük zayıf doğdu 2430 gramdı. 1 ayda bazen 1 kilo almışlığı da var 600-700 gram almışlığı da var. Mesela geçen ay 670 gram almış ama boya gitmiş 8 cm uzamış. Ki sizin bebeğiniz 10 günde 140 gram almış yani ben az görmedim.
Melek42 DeletedMom2893 nasıl hesaplanıyor ben bilmiyorum 🙁 bir de bu ayda meme reddi olmamış miydi sizde sadece uykuya geçişlerde emzirebiliyorum. Doğduğunda bir ay hastanede kaldı yoğun bakımdan kilo almadan çıktı. Ne yapabilirim kilo alması için 🙁
gDa Melek42 ben bebegimi haftalık tartiyorum. Bir hafta 70 Gr alıyor bir hafta 250 Gr alıyor. Yani her gün sabit miktarda kilo almıyor. O yüzden ayini doldurmasıni bekleyin
Fitifiti Melek42 Neden imkansız olsun:) oğlumda 9 ayına kadar her ay ortalama 1 kg üstünde aldı. İlk 6 ay kilo alımı hızlı olur sonra yavaşlar. Ama illa 1 kg ve üstünü alacak diye bir durum yok. 500 gr yeterli olduğunu biliyorum.
Melek42 Fitifiti insallah. Normalde bu platformda kilo normal mi diye sorup kıyas yapmak istemiyorum ama doktor öyle deyince telaşa düştüm 😬
DeletedMom2893 Melek42 3.5 aylık bebeğin 6 kilo gayet iyi tabii doğum kilosu da önemli kaç kilo doğdu. Belki boyu uzamıştır bu ay.
biyolog-anne Ptesi günü doktora gittik bizde şu an 3 ay 5 günlüğüz 395 gram almışız. Diğer aylar gayet iyi almıştık aslında bu ay niye böyle oldu anlamadım. Ve ptesiden beri sütüm mü yetmiyo diye düşünüp duruyorum sürekli moralim bozuldu resmen.
biyolog-anne Melek42 şu an ne yapcağımı bilmiyorum diğer ay da böyle kilo alırsa mamaya başlarız dedi. Eşime çaktırmamaya çalışsam da kafamda deli sorular 🥺