yanlizanne Hulyamelek 😁😁bizde yazık diyoruz .ama tadimlara ben başladım yani karpuz kavun şeftali vs.veriyorum sularından ama emmeyi bırakır die korkuyorim zaten zor emiyor die sasirdum bnde napsam🤦🏻♀️
[silindi] Ezelinka_ gazı olabilir mi. Çünkü emme refleksini tatmin etmek istiyor ama bir şeyler yiyip karnını daha da doldurmak istemiyor olabilir. Karnı ve bağırsakları gaz ile dolu olduğu için memeyi almak istemezler.
Ezelinka_ [silindi] evet gazlı bi bebek zaten en başından beri ama son bi haftadır böyle yapınca Benim hastalığım mı etkiledi acaba dedim çünkü emmesi çok iyiydi
Esranurozsy [silindi] nasıl durması gerekiyor çocuğum ayakları ayıramıyoruz ve karnına doğru cekiyor gaz problemimiz yok anne karnındaki hareketleri yapıyor
[silindi] Eb2580 başını hafif yükseltip kafasını yan çevirmeniz yeterli öksürüyorsa başka bitir müdahale de bulunmanıza gerek yok
OzgeUyg [silindi] Merhaba , oğlum 2 ay 10 günlük. Kafasının arka tarafında az bir bölgede konak var geçmesini nasıl sağlayabilirim? 2.sorum ; kafasının ön kısımları yani saç dipleri sarı sarı kabarcıklar var o nedir neden olur nasıl geçmesini sağlayabilirim?
[silindi] OzgeUyg zeytinyağı sürüp yumuşamasını sağlayın daha sonra fırça tarakla tarayıp o kabukları alın
[silindi] Poyrazefem07 sizi zaten tanıyor biliyor. Ama algılamaktan kastınız kasıtlı gülmesi oynamasıysa 4. Ay gibi bunları yapmaya başlar
Ilkem Oğlum 35 günlük sürekli ağlıyor ve hep memede kalmak istiyor elleride sürekli yumruk halinde gazine 3 damla Rezene damlatsam olurmu
[silindi] Ilkem bağırsakları ve midesi onu sindirebilecek durumda değil henüz siz için sütünüzle geçsin. Gazı içinde doktordan damla isteyebilirsiniz
Seymacetin Merhaba,yenidoğan bebek ne zaman banyo yaptırılabilir hastaneden hemen geldiğinde yaptırabilirmiyiz?, birde emzik ne zaman verilmeli eğer 1 2 günlükken emzik verirsem memeyi reddedermi
[silindi] Seymacetin yenidoğan 48. Saatinden sonra banyo yaptırılabilir. Ancak göbeğini çok iyi kurulamanız ıslak veya nemli kalmamasını lazım yoksa enfeksiyon olur. Emziğini uzmanlar 40 ından sonra vermenin daha sağlıklı olduğunu söylüyor
Elifelisa Merhaba buse hanim benim bebegim 22 gunluk gecenlerde sutum yetmedigi icin aptamil mama aldim doktora danismadim maalesef ogun 30mm verdim 5 dk sonra kustu ve uyuyakaldi 4 5 gundur kullanmiyodum bugun sutum yetmedi yine iki kere 30 mm 30 mm mama verdim aralarinda 5 saat falan var ayni zamanda emzirdim yatirdim kusmus hepsini agzi burnu kulahi kusmuk icinde kalmia napmaliyim sutumle doymuyor
Ozkl-hatice [silindi] merhaba benim bebeğim 1 haftalık şuan sezeryan Doğum yaptım ama sütüm çok şükür ki geliyor hatta sağıyorum bile ama bebeğim en fazla 10 dakika emip sonra geri hemen uyuyor ve o uyku yaklaşık olarak ben kaldırmazsam 2 saati buluyor sizce 10 dakika emmesi ona yeterli gelir mi yoksa 2 saat beklemeden sık sık kaldırıp emzirmelimiyim
[silindi] Ozkl-hatice eğer sarılığı yoksa 2 saatte bir emzirebilirsiniz. Emme süresi de zamanla artacak çene yapısı güçlenip mide kapasitesi arttıkça emme süresi uzayacak
tosbikannesiii [silindi] doktor yumurtayı da kes dedi ama ikisi aynı şey değil ki süt ürünlerine mi yumurtayı öı ikisini de kesersem anlar mıyom ikisini birden mi keseyim
[silindi] ftmasmsk emme duygusu tatmin olmadığı için mutlaka sık sık emzirin sütünüz artsın. Bol su için. Hala az geliyorsa EDS sistemine bir göz atın
[silindi] Arveninannesiii dediğiniz gibi memeyi unutuyor olabilir pes etmeden her seferinde yeniden verin memeyi
[silindi] Hulyamelek ek gıda zamanı gelmiş zaten. Doktorunuzla görüşüp gelişimi değerlendirilince ek gıdaya geçebilir