İstanbul’da Academic Hospital’da doğum yaptım. Aslında hiç bilmediğim bir hastaneydi doğumuma 2 hafta kala doktorum sebebiyle orda doğum yapma kararı vermek zorunda kaldım. Doktorum ve ebem ile ilgili bir sorun yoktu memnundum zaten fakat hastane tamamen ayrı bir olaydı benim için. Nereden başlasam diye düşünmeden edemiyorum. Hastanenin hasta ilişkilerine de bir mail atacağım. Hastanede giymem için verilen önlüğü gördüğümde ben gerçekten burada mı doğum yapacağım diye düşünmeden edemedim. Üzerinde bir sürü leke, çıtçıtların hepsi bozuk birtanesi bile tutmuyor birkaç yerinde yırtık gerçekten inanamadım hastaya verilen değere. Temizlik yaparken bile giymezdiniz o önlüğü. Benim söylemem üzerine temiz ve düzgün bir önlük geldi neyseki ama baştan öyle bir önlüğü neden verdiler anlamış değilim🤦🏼♀️ İkinicisi ve benim için en önemli olan şey bebek hemşirelerinin hepsinin sigara içip sigara kokmasıydı. Odaya girdiklerinde oda ve kızımı kucaklarına alıp tekrar bana verdiklerinde kızım resmen sigara kokuyordu sinirimden neye uğradığımı şaşırdım. Bebek hemşiresinin sigara içip bebekle temas kurması arasında hiçbir bağ olamaz, olmamalı. Üçüncüsü ise Aralık ayında doğum yaptım kaldığım oda buz gibiydi tüm klimaların çalıştığı söylense de hiç ısınamadık. Dördüncüsü ise sadece bir hemşirenin en başta yaptığı ilgisizlikti ve bunu ona söylediğimizde “Benim başımda bir sürü bebek var siz biliyor musunuz? Demesiydi. Sonuçta özel bir hastanede doğum yaptım (özel olmasaydı bile) her bebekle ayrı ayrı tabiki ilgilenilecekti bu bir bahane olamazdı. Hastaneden çıkacağım günün akşamına doğru benimle ilgilenen hemşire iyiydi bir tek keşke en baştan bu hemşire gelseydi dedim kendi kendime. Bir diğer konu ise kızıma ve bana hastanede takılan bilekliklerden takılmamasıydı.(Zorunlu diye biliyorum) Sanki öylesine biri gibi hastaneye yatış yaptık ve oradan ayrıldık yani hastaya ve bebeğe verilen değer çok kötüydü. Yemek konusuna da gelince o da tam anlamıyla 👎🏻 İnanın devlet hastanesinde çok çok daha iyisini gördüm beklemiyordum bile.
Hastanenin iyi yönleri de vardı elbet hasta hizmetlerindeki personel ilgiliydi. Doğumdan sonra bana kuaför hizmeti verildi ve şerbet dağıtımı yapıldı. Hastane genel anlamıyla temizdi, fakat bu birkaç olaydan sonra gözünüz bunları görmüyor. Birdaha orda doğum yapar mıyım asla. Kesinlikle bir doğum hastanesi değil ama diğer bölümleri duyduğuma göre iyi buna bir şey diyemem. Aklıma gelenler bunlardı. Umarım bundan sonra olumsuz şeyler yaşamayız hiçbirimiz.
Kızım Ayşegül ve benden sevgiler.. 🍃😌