Mecazen
Biz de öyleydik cnm ya evet okulda sıkılacak diye benim de korkularım var. Bizimki de 17 aylıkken 2 kelimeli cümleler kurmaya başladı 19 aylıkken bir yetişkin kadar kendini ifade edebiliyordu. Biz bunlar için özel çaba harcamadık tabiki sadece babası da ben de bebekliğinden beri sadece konuştuk, hep Kitaplar okuduk. Zaten hiç sallanmadı, uyku rutinimiz hikaye masal anlatmaydı. Ancak o zaman uykuya geçebiliyordu. Dediğin gibi renkleri sayıları hep kitaplardan öğrendi yoksa ben özellikle oturtup öğretmedim. Almak isteyen çocuk alıyor zaten. Kitaplara ilgisi varsa bir çocuğun, sırf yaşına göre ilerlesin diye okumamazlık yapamıyorsunuz maalesef. Şu an yaşıtlarından epey ileri olduğu dikkat çekiyor benim de endişelerim oluyor tabi ama napalım araştırarak çocuğumu doğru okullara yönlendirmeye çalışacağım elimden geldiğince. Sen de endişelenme bence alıcı dili iyi demek ki ve çabuk öğreniyor bu çok güzel sadece çok sıkma herşeyi öğrensin diye. O zaten alması gerekeni fazla fazla alıyor maşallah 🧿 Tüm çocuklarımız vatana millete hayırlı evlat olsun inşallah…