Daha konuşamadan, bunca bilgiyi şimdiden öğretmek yanlış mı ? Bir elimden tutun lütfen 😊 Yaklaşık 12 aylıkken 200-300 kadar zeka kartını öğrendi ve karışık şekilde ;hayvan ,eşya vs ne sorsam hepsinin arasından bulup getiriyor . Yada 20 tane yan yana dizilmiş kart arasından minik gözleriyle tarayıp gösteriyor . Ana renklerin hepsini öğrendi . 15 aylıkken bütün geometrik şekilleri öğrendi . Harfleri öğrendi ,neredeyse hepsini .. nadiren karıştırıyor . Yaklaşık bir aydır da harflerin seslerini çıkarmaya çalışıyor. Üzerinde yazı ve takam bulunan her şeyi okumaya çalışıyor . Sayıları 10 a kadar biliyor . Dışarı da bile insanların dikkatini çekmeye başladı araç plakalarının başına geçip parmağıyla işaret edip söylemeye çalışıyor . 10 kadar İngilizce kelime biliyor ve anlamlandırıyor . Adeba yayınları 2 yaş zeka ,dikkat güçlendirme seti aldım ve 3 seri de elinden düşmüyor ; zıt kavramları da onunla öğrendi . Kitap okutmayı çok seviyor hatta aynı kitabı baştan 5 kez okuduğumuz oluyor . Pek konuşmuyor Anne , baba, gel , al ve bunun gibi bir kaç kelime daha söylüyor ara ara benim sözcüklerimi tekrarlıyor. Aslında merakı doğrultusunda ilerledi her şey , 1 yaşından önce ne görse gösterip soruyordu buuuuu diye 😅 fakat bu hızla gidersek Ana okulunda sıkılacak bebeğim.. Yükleniyor muyum acaba? Ne yapmalıyım bilemiyorum açıkçası ..