Cosmosmom tam olarak neresi uzmanlığın allah aşkına? işsizler kredi çeksin diye faizler düştü diye ‘sallayarak‘ başladın (işsizler kredi çekemez), düşük faizli kredilerin zararı benim vergilerimle ödeniyor diye devam ediyorsun. ikisi de yanlış bilgi. zorunlu karşılıklar düşüyorsa bu bankanın zararını karışlamak için değil bankanın verebileceği kredinin hacmini artırmak için. yani düşük faizli kredileri verirken, zarar etmeyeceği kredilerin miktarını azaltmasın diye. bu devlet kendisi zarar ederek bankaya kaynak aktarıyor anlamına gelmiyor. devlet bankaya karşılığın faizini öder. karşılıkların amacı nedir? bu dönemde 10 bin tl için faizler düştü, daha önce çok kez konut kredisi oranları düştü inşaat firmalarının önü açılsın diye. o zaman ihtiyacı olmadan konut kredisi çekenlere de benim hakkıma giriyorlar de? zaman zaman mevduat oranlarından düşük konut kredisi verildi. parası olan insanlar parasını konut alımında kullanmayıp mevduata ya da dövize koyup düşük orandan konut kredisi çekiyor. onlar da mı senin hakkına giriyor? devlet kamu bankalarını beslemez tam tersi olur. düşük faizli konut kredisi çekenlerle düşük faizli 10 bin krediye başvuranlar arasında mantık olarak hiçbir fark yok. birine benim vergilerimle ödeniyor diyorsan diğerine de demelisin ve konudaki saçmalığı daha iyi anlarsın umarım. kamu bankalarında her şey daha uygundur kredi olsun sigortalar olsun hepsi daha ucuz. o kadar dolaylı yoldan benim vergilerimle ödeniyor diyorsan kamu bankalarını kullanan herkese benim hakkıma giriyor de. sonuçta para havuzu aynı havuz. hatta buna geri ödemeli öğrenim kredisini de örnek gösterebiliriz. amacı nedir? herkes ihtiyacı olduğu için mi kullanıyor? kısaca devlet bir hak tanıyor yardım değil adı kredi. şartları sağlayan herkes eşittir. isteyen kullanır istemeyen kullanmaz. öyle de oluyor zaten.
sense konuyu saptırıp devletin kamu bankaları aracılığı ile şirketlere kredi vermesinden bahsediyorsun. siyasete giriyorsun. ama konumuz bu değil.
daha da yazmayacağım çünkü cevap veremeyince konuyu saptırıp sen benim kim olduğumu biliyor musun edasında eğitiminle vs kendini kanıtlamaya çalışıyorsun. benim tarzım değil. ✋🏻 okulunun ismi ile övünebilecek olsan onu da söylerdin sanırım ama söylemediğine göre büyük bi üni değil. :D yoksa kaçırmazdın.
ha bir de aynı tarafta olduğunuz için konuyu anlamadan yazdıkların hakkında fikri olmadan seni şakşaklayanlara da bir alkış :D 👏🏻