balom
merhaba🥰
Ben maalesef olumsuz bir deneyim paylaşacağım.
Tüm gebelik kontrolleri ve doğumu Ankara Livde yaptım geçen sene. Ben Gökhan Kılıç’a gidiyordum, sakin bir adamdı ama sevimsizdi. Kendisine her zaman normal doğum gibi ilerlemeyi ve bebek içeride durabildiği kadar durmasını istediğimi söyledim. Kendim de sezaryan istiyordum zaten. Sıfır sıkıntı hamileliğimde ultrasonda bebeğin ebatlarını yaklaşık 1 kilo fazla tahmin edip 38+4te almak istedi. Tarihi asla konuşturmadı bile, 04.04.24 tarihine çok yakın olmamıza rağmen öyle özel bir şey de istemedim. Belli ki kendi keyfinden veya işinden dolayı 1-2 gün bile ertelemek istemedi.
Bakın kanaması bile olmayan, hiçbir hamilelik şikayeti yaşanmayan bir hamilelik geçiriyordum. Her şey çok güzeldi. Taa ki doğum gününe kadar.
Bebeğim doğdu, yanımıza da çıktı ama nefesinde bir problem olduğunu ve yoğunbakıma götürmeleri gerektiğini söyleyip götürdüler. Tam 17 gün orada kaldı. Düşünsenize sağlıklı ilerleyen bir hamilelik 3.800 bir bebek ve 38. haftası gibi normal bir haftada doğmuş.
Muhtemelen iyi aspire etmediler veya orada tam ne olduğunu bilemiyorum Allaha havale ediyorum, her odadan bebek sesi gelirken yanında boş bir beşikle yatmayı düşmanıma bile yaşatmasın dilerim😞
Yoğunbakım ekibi gerçekten çok ilgiliydi, bebeğime annesi gibi bakan hemşireler vardı sağolsunlar.
Benim burda takipli doktoruma takıldığım konu doğumdan önce yapılan kan tahlilinde bende hafif enfeksiyon çıkıyor ve bebek bu enfekte suyu yuttuğu için nefes sıkıntısı yaşıyor.
Benim tahlil sonuçlarımı kontrol etmeden doğuma başlamış olacağını sanmıyorum, sonuçta bu enfeksiyondan o kadar çok doğum erteleniyor ki.
Yani ne döndü ne bitti bilmiyorum açıkçası.
Doktorumun sonraki tavrından da biraz bahsedeyim aman siz böyle doktorları seçmeyin diye.
Sonuçta benim bebeğim ortada yok, ama bana bu konuyla ilgili ne bir açıklama yapıyor ne halden anlayan rahatlatıcı bir şey söylüyor. Bana anlattığı şey korse takmak, iz kremi vs. Benim için kan ağlıyorken bahsettiği şeye bak!
Ne oldu diye sorunca da terslendik ‘benim işim bitti buraya kadardı, ben bundan sonrasını bilmem çocuk doktoru muyum’ gibi insan psikolojisinden ve empatiden yoksun açıklamalar yapmıştı.
Yani ben her hastaya böyledir, kötüdür demiyorum ama bu bir doğum deneyimiyse eğer bu başından bebeği alıp evinize gidene kadar değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Yani bizim doktorumuz Gökhan Kılıç işler iyiye giderken gayet iyiydi, kötüye giden bir şeyde de belki suçu olmamasına rağmen tavırdan ve üsluptan baya sınıfta kaldı.
Doktorluk, hemşirelik veya tüm sağlık çalışanlarının ciddi bir empati ve halden anlama yeteneğine sahip olması gerekiyor kesinlikle. Bahsettiğim şahıs dışında her ne kadar tatsız bir doğum deneyimi de olsa özellikle yenidoğan katı hemşireleri ve yoğunbakım bölümü insan gibi insanlardı. Sağdığım anca 1 ml sütü bile şırıngayla bebeğime indirmişlerdi🥹
Benim hikayem böyleydi, şimdi bebeğim bir yaşında ama bu benim travmam maalesef. Her ne kadar doğumgününü 25 martta kutlasak da ben her zaman 11 nisanı, bebeğimin eve gelişini de içimde bir yerlerde kutluyor olacağım. Sevgiler ♥️