utkummm
Türkiye’de yaşıyoruz, iki dilli yetiştirmek istediğimize karar vermiştik ileride avantajlarından faydalansın diye, doğduğundan beri de o şekilde gittik, inşallah bundan sonra da istikrarı birakmayacagiz. Babası hep İngilizce konuşuyor, ben iki dili karışık fakat İngilizce ağırlıklı, konu komşu eş dost anane babanneden de hep Türkçe, bu şekilde karışık gidiyor.
Hiç canınızı sıkmayın, az ya da çok kelimesi olmasına takılmayın, her çocuk kendi hızında gelişiyor, kimi durup durup sonradan açılıyor, kimi erken başlayıp başka yetenekler geliştirdikçe söylediği kelimeleri bile söylemeyi bırakabiliyor. Yani zihinsel ya da fiziksel bir engel olmadığı müddetçe her çocuk bir gün konuşur, önemli olan sizinle iletişim kurabilmesi her şeyden önce.
Ben 2 uykuda çok direttim maalesef ama başaramadık. Kabul etmedi yani, 13-14 ay gibi iyiden iyiye tek uykuya geçmiştik. Bence tam olarak yetmiyor çünkü 1 saat uyuduğunda akşam 4-5 gibi inanılmaz huzursuzlanmaya başlıyor. Öyle zamanlarda akşam 7 gibi gece uykusuna geçmiş oluyoruz. Eğer şansımız yaver gider 1,5-2 saat uyursa öğlen, akşam 8de geçmiş oluyor. Sabahları fix 8de uyanıyor.