papatyagibi birmelekcik Hep aynı kalıpta mı yapıyosun Belki kalıptandır Tepside falan dene Birde fırının ayarını degistir kısık ateste pissin
Busbus03 birmelekcik önceden ısıtılmış 150 Derecede pişirin 1 saat yaklaşık daha da fazla olabilir bi de tam ortaya koyun fırında hatta bir altına ortanın normal kel bile 150 de çok güzel pişiyor hele limon ya da portakal varsa mutlaka 150 de pişmeli
Beyninizikullanmakucretsizdir papatyagibi 1 buçuk paket koyuyorum gene kabarmıyor, bu keklerin benle bir problemi var da hadi bakalım çıkar kokusu 😃😆
papatyagibi Beyninizikullanmakucretsizdir Benimkide kalıptan cıkmaz Pehlivan yaglar gibi kalıp yaglıyorum kekler yüzünden ksksksk
Betelgeuse_ birmelekcik düşük sıcaklıkta daha uzun süre pişirin. Olmadı dışı piştikten sonra kalıbından çıkarmadan dilimleyip geri atın firina. Bir şekilde pişer
Beyninizikullanmakucretsizdir papatyagibi 1 tane kek kalıbım var genelde tepside ya da borcam da yapıyorum 😃 yağlayıp buzdolabında bekletince kek daha kolay çıkıyormuş. Bir ara Instagram’da görmüştüm kek kalıptan çıkmazsa bunu yapın diyordu.
izzy Beyninizikullanmakucretsizdir papatyagibi kabarma sorunu için yumurta şeker ve bir pinçik tuzu deli gibi ama deliii gibi çırpıp ondan sonra sıvı en son da katı malzemeleri koyman ve katı malzemeler girdikten sonra çok az karıştırman lazım. Kalıptan çıkarma için de yumuşak tereyağla yağlayıp kalıbı buzdolabına koy yağ tekrar donsun, biraz da un serpip yay kaba keki dökmeden önce
Betelgeuse_ birmelekcik 180 derece düşük değil 160da pişirin. Bir saat pişirin mesela.kabarmasi için de yumurta ile şekeri iyice cirpmaniz lazım
Beyninizikullanmakucretsizdir izzy tuz koymuyorum ama iyice çırpıyorum. Sanırım ben fazla karıştırdığım için öyle oluyor. Ama bu dediklerinizi deneyeceğim teşekkür ederim 😊
Gtcp birmelekcik yumurtasını 4veya 3 koy kabarması için yumurta ve şekeri baya bir cirp sıvıyağ ini az koy yarım su bardağı koy 2 kabartma tozu koy unuda ayarja kısık derecede 160 al iklk sonra yükseğe çıkar 180 felan ununda gzlce ayrla