sleepnessnami birmelekcik benim fırınımda alt üst fanlıda pişirirsem pişiyor bir de 180de iyice ısıtıyorum fırını ve eğer borcamdaysa kabarıp üstü kızarıncaya kadar açmıyorum zaten kek kabarmıyorsa kesin içi çiğ kalmıştır.
birmelekcik sleepnessnami yani yaptığım kabardi yine ortası pismedi dediğiniz gibi yapıyorum ama yine pismiyor🥹
birmelekcik ElisaMom_ kız ben her zaman yapıyorum bu aralar napsam ortası pismiyor sinirim bozuldu birdaha öyle yapım
birmelekcik TospikEmirr benimki kek yemiyor 😂 pandispanya usulü pastalar yiyor. Yaa evlendigimde kendi fırınında yaptım kvdemin fırınında yaptım da bu aralar aynı ölçüde yapsamda üstü yanıyor altı yanıyor ortasi çiğ tam delirmelik oluyor🥴
Beyninizikullanmakucretsizdir Benim de yaptığım kekler kabarmıyor. Tarife göre de yapsam yine aynı sonucu alıyorum 😫
izzy Beyninizikullanmakucretsizdir papatyagibi kabarma sorunu için yumurta şeker ve bir pinçik tuzu deli gibi ama deliii gibi çırpıp ondan sonra sıvı en son da katı malzemeleri koyman ve katı malzemeler girdikten sonra çok az karıştırman lazım. Kalıptan çıkarma için de yumuşak tereyağla yağlayıp kalıbı buzdolabına koy yağ tekrar donsun, biraz da un serpip yay kaba keki dökmeden önce
papatyagibi birmelekcik Hep aynı kalıpta mı yapıyosun Belki kalıptandır Tepside falan dene Birde fırının ayarını degistir kısık ateste pissin
Busbus03 birmelekcik önceden ısıtılmış 150 Derecede pişirin 1 saat yaklaşık daha da fazla olabilir bi de tam ortaya koyun fırında hatta bir altına ortanın normal kel bile 150 de çok güzel pişiyor hele limon ya da portakal varsa mutlaka 150 de pişmeli
Beyninizikullanmakucretsizdir papatyagibi 1 buçuk paket koyuyorum gene kabarmıyor, bu keklerin benle bir problemi var da hadi bakalım çıkar kokusu 😃😆
papatyagibi Beyninizikullanmakucretsizdir Benimkide kalıptan cıkmaz Pehlivan yaglar gibi kalıp yaglıyorum kekler yüzünden ksksksk
Betelgeuse_ birmelekcik düşük sıcaklıkta daha uzun süre pişirin. Olmadı dışı piştikten sonra kalıbından çıkarmadan dilimleyip geri atın firina. Bir şekilde pişer
Beyninizikullanmakucretsizdir papatyagibi 1 tane kek kalıbım var genelde tepside ya da borcam da yapıyorum 😃 yağlayıp buzdolabında bekletince kek daha kolay çıkıyormuş. Bir ara Instagram’da görmüştüm kek kalıptan çıkmazsa bunu yapın diyordu.