• UYKU
  • Linçlendiğim posta güncelleme :))

ipekkusunannesi İyi güzel her şeyi anlattınız sıkıntı yok ne diye şimdi buraya bay bay damla kullandığınızı da ayrıca belirtilerek post açtınız anlam veremedim. Doktorumuzun önerisiyle yazarak hafiflettiğinizi mi düşündünüz? Kendimde uyku eğitimi veren biri olarak söylüyorum bay bay damlasız da bayıltmadan sersemletmeden 2-3 gün ekstra uğraşıp verebilirdiniz zaten bebekler adapte oluyor eninde sonunda tam olarak nerede verdiğinizi de anlamadım gerçi hastayken vermeniz de saçma zaten bebek ne kadar hasta kalacak uykusuz kalabilir sonuçta hastalık süreci yani damla vermeye gerek nedir burada. Amaç nedir merak ettim açıkçası şuan. Ne güzel süreç yönetmişsiniz yön vereceksiniz belki de annelere ama damla batırdı sonunda.

aysegul_my Ben o postu belki birilerine yardımcı olurum bi kişinin bile işine yarasa ne mutlu bana diye düşünerek heyecanla açmıştım ve yazarken ağladığında bikaç dakika bekliyorum yazmışım aslında mırıldandığında bekliyordum ve ağlamaya meylettiğinde hemen kucağıma alıyordum. Linç tayfa da sağolsun e bu ağlatarak uyku eğitimi zaten sen nasıl ağlatırsın yok güvenli bağ bilmem ne diye güzell bi linçlemişti beni :))) inanın kapının önünce oturuyordum bebeğimin gözünden bir damla yaş akmasına izin vermedim

ipekkusunannesi linçlendiğiniz noktayı anlayamadım. bebeğe öğrenilmiş çaresizlik yaşatmadan yapılmış bi uyku düzeni anlattığınız.gayet de başarılı. uyku damlası hakkında hiçbi bilgim yok ama kullanır mıyım sanmıyorum içgüdülerim uzak tutuyo böyle şeylere karşı eminim de haklıdır.

ipekkusunannesi ayy bazen burda çok saçma ve kötü düşünen insanlar mevcut tabiki bir anne gönlü el verir mi ağlamasına bırakıp gidip keyfinemi bakar sanki bosveeer kafana takmaya değmez 🙏😊

papulikkk başlıkta baybay damla ile uyku eğitimi yazmıyor gördüğünüz gibi:). Ben ilk uyku eğitimi verirken asla bay bay damla kullanmadım. Bebekler büyüdkçe ve hastalık dönemlerinde huy değiştirirler ve bu yüzden BAYILMALARI değil uykuya geçişleri her zaman daha zordur. Bir gıda mühendisi ve anne olarak içeriğini incelediğim, seyrelterek verdiğim 3 damlanın oranı%0,4tür. Yani eğer 30-40 damla verseydim ki bunun zararı olur(herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi) o zaman bayılttınız diyebilirdiniz. Bebeğimin bu zamana kadar iki kez hasta olduğunu düşünürsem toplam 9-12 damla melisa uağı ve ıhlamur esansının besinsel olarak sağlıklı hiçbir canlıya zararı olmaz.

ipekkusunannesi anladım şimdi. boşver burası böyle bi mecra malesef. niyetin bu platforma uygun, ben de en çok uyku ve beslenme konularını okuyorum ilham almak için ama burda biri linçleyince diğerleri peşinden gidiyor. bazısı kaostan besleniyor naparsın üzülme🙂🩵

ipekkusunannesi o zaman bir GIDA MÜHENDİSİ olarak diğer annelere de örnek olması için verdiğiniz miktarı illa biri sizi linçleyince açıklamayın. Oraya koca koca yazın çünkü bu damla burada yüz kere konuşuldu. Siz GIDA MÜHENDİSİ olarak bilgiye sahip olabilirsiniz ama diğer anneler bu kadar bilgiye sahip değil fakat görüyorum ki her şeyde bu kadar detaycı bilgili değilsiniz. E bu postu açtınız soru yok postta sorun da yok o zaman girip örnek alacak bir sürü anne var çünkü herkes uykudan muzdarip ama gidip verecek çünkü kolay yol bu doktor da önermiş. Ki bu sizin damla vermenizi ne oranda olursa olsun kurtarmıyor tamamen saçmalık birde hastalık döneminde verilmiş vücut bu kadar dirençsiz ve bağışıklığı düşükken, içeriği temiz falan değil ucu açık konuşmuşsunuz lütfen bana içeriğiyle alakalı gıda mühendisi olarak bir özet geçer misiniz? Buradaki herkesin ihtiyacı olan şey olabilir. O zaman zararsızsa bizde seyrelterek kullanalım.

Bir kaç kez denedim bu yöntemi Benim bebeğim uykusu geldiğinde sallayarak uyutmazsak sinir krizi geçiriyor. Resmen uykum geldi beni uyutun diye yardım istiyor mecbur kalıyoruz sallamaya. Uyku sinyallerini kaçırmaya korkuyorum resmen hemen çığlık çığlığayız. Sizde bu süreçte böyle oldu mu yoksa zaten sakın bir bebek mi

papulikkk melisa yağı papatya ve ıhlamur ekstraktı
                Sitrik asit: asit düzenleyicidir hammaddesi limondur nerdeyse yediğin içtiğin bütün ürünlerde var. gliserol= hindistan cevizi. Sodyum benzoat yaban mersini ekstraktından elde edilir. Glutamik asit sodyum tuzundan elde edilir. Şimdi gittim baktım yazdım ürünün içeriği bunlar. Şimdi bana söyleyim bu damlanın içinde zararlı birşey yok. Bir bebeğe ne verirsen ver sadece uygun şartların oluşması gerekir. Bal gibi düşün, 1 yaşından önce veremezsin. Ben bebeğime ilk kez 6 aylıkken kullandım ve ek gıda sürecine 5. Ayımızda geçtik biz. Eğer ek gıda almayan 5 aylık bi bebeğe verirsen karın ağrısı ishal yapar. Burda önemli olan bebeğin bulunduğu şartlar. Dikkatli okursan uyksuuz kaldığım zamanlar da oldu hastalık döneminde dedim. Yani ben bebeğime bunu iyileştikten sonra verdim. Israrla doktorumuzun tavsiyesi-izni dedim çünkü bu devirde kimse araştırıp doktoruna sormadan bişey yapmaz bende bunu söyledim ki herkes gitsin çocuğunu muayene ettirsin doktoruna sorsun. Ha şöyle ben şimdi gidip melisa yağı ve ıhlamur ekstraktı alsam bu ikisini kullansam bunlar da baybay damlanın yarattığı etkiyi gösterir. Damla var içinde melatonin içerir asla kullanmam ki böyle damlalar da var. Bu bayıltmak dediğin melatoninle olur. Çocukların süt içip yoğurt yiyip gecesinde rahat uyuması gibi birşey bu.

Kitsu bizde de oldu maalesef. Ben uyku saatinden tam bir saat önce karanlık loş odada 1 saate yakın kucağımda sevdim şarkı söyledim kitap okudum yani iyice mayıştırdım. En önemlisi uyku saatini takip edip uyku saatinden önce onunla vakit geçirmek ve mayıştırmak.

papulikkk yaniii bebeğinizin ya da çocuğunuzun bu içeriklerden birine alerjisi yoksa. Herhangi bir sağlık sorunu yoksa. Ek gıda dönemindeyse yani ek besin alıyorsa güvenle seyrelterek kullanın :)))))

papulikkk şunu da söyleyim 10-15 günden fazla kullanmayın bağımlılık yapmaz fakat alışkanlık yapar mesela çay gibi ya da uykusan önce süt içme alışkanlığı gibi. Bunu da söyleyim üstümde kalmasın:)💘

ipekkusunannesi denedim 😔 3 ay 10 günlük bebeğim biraz büyüsun bu yöntemi bir daha deneyeceğim. Bizimki cadı demekki 🥹
                    Teşekkürler

Kitsu kuzumm uykusu düzene girer inşallah. Tabi aralıklarla tekrar deneyin ben yoruma yazdım ama görmemiş olabilirsiniz bay bay damla kullanmayın olur mu anne sütü ya da mama kullanan bebekler için uygun değil💗

ipekkusunannesi linçlemek degilde bazi gerceklerden bahsetmek istiyorum. Dort aylik bir bebege harika uyku rutini olusturdugunuzu saniyorsunuz ancak bunun adi ogrenilmis caresizlik oluyor. Mesele ogretmek basarmak degil. Cogunlukla tum bebeklere bu sekilde bir seyi duzenli yaptiginizda ogrenir zaten, konu onun rutini ogrenmesi filan degil yani, konu bunun yanlis ve kotu etkileri olacak bir uygulama oluşu. Dort aylik bebegin tek basina uyumak icin egitime degil, annesinin babasinin sicakligini hissederek guven duygusunun gelisimine ve bu huzura ihtiyaci vardir. Uc yasina kadar da boyle olmalidir. Cocuklarimiz yalniz uyumayi ogrenecek zamani geldiginde, birakin erkenden onlara bunu yuklemeyi, onlarla uyumanin tadini cikarin.

ipekkusunannesi ben uyku eğitiminin ne kadar erken verilirse o kadar iyi sonuç alındığını düşünüyorum. Beni burada da çevremde de çok yadırgayan oldu ama yılmadım🥲 Oğlum doğduğundan beri kendi odasında yatıyor ve genelde gazını çıkarttıktan sonra uyuyordu. Ağladığı zaman tabi ki aldım kucağıma ama sakinleştiğinde yine beşiğine koyup kendi kendine uyumasını bekledim. İlk zamanlar sürekli oda değiştirmekten yoruluyordum ama sonralarında bunun sefasını sürünce iyi ki diyorum. Şuan oğlum 4 yaşına girecek en geç 21.00 da bize iyi geceler der yatar uyur. Anne-bebek bağı diyecek olan olursa da oğlum haddinden fazla bağımlı yapışık ikiz gibiyiz🫠 Kimsenin lafına bakmadan sefanı sür boşver🙃

ipekkusunannesi sizi linçlemek gibi bir gayem yok herkesin kendi tercihidir ancak ben bebeğimi uykuya dalmadan ağlamasa bile odada yalnız bırakıp kendi kendine uyumasını öğretemem. Bu bana annelik yüreğime ters geliyor açıkcası. 2 aylıktan beri gece uykusu kesintisiz ve rutindir. Saat 9 olduğunda uykusu gelir yatağına koyarım ben de kendi yatağıma yatar ve “hadi şimdi uyku zamanı beraber uyuyalım” derim. Hiç ağlamadan güzelce uyurdu. Şu an 20 aylık ve her şey tepetaklak oldu. Bebeğiniz küçük olduğu için tam anlamıyla bir uyku gerilemesi yaşamadığınız için şimdilik rutinine uyması normal. Ancak ilerleyen zamanlarda çok daha farklı şeylerle karşılaşacaksınız sizi kötü etkilemek için söylemiyorum ama yaptığınız rutinler de pek bir işe yaramayacak. Yine de çocuğumu uykuya dalana kadar odada yalnız bırakmadım. Gitsem de arkamdan ağlamazdı ama ben bunu tercih ermedim. 3 yaşından önce de bu şekilde bir uyku eğitimini doğru bulmuyorum kendi açımdan. Gerekli de bulmuyorum. Bu desteksiz uyutmak değil çocuğun bağımsız uyuması oluyor. 3 yaşına kadar bebek olduklarını varsayarsak bağımsız uyumak için çok küçükler