feyzanuur dilinizi yumuşattiginiz icin tesekkurler. Her zaman saygi cercevesinde konusabilmeyi severim ancak toplum yapimizin buna musait olmadigini gordukce de cok uzulurum. Okudugunuzu anlamadiginizi soylemem hiddetli olmakla ilgili degildi. Cunku benim soylemedigim seyleri soylemisim gibi vurguladiniz ; buda yazdiklsrimi anlamamanizin dogal sonucu. Ornegin, ben surecin basarili olsa da yontemin dogru olmadigini belirttim. Siz sanki ben surec basarisiz yonetilmis demisim gibi cumleler kurdunuz. Veya uyku rutinlerini desteklemiyormusum gibi yorumlar gelistirdiniz sahsima yonelik. Halbuki benim elestirdigim sey elbetteki rutin duzen degil, bunu ben de kendi bebegime her alanda uyguladim. Bunlari inkar etmek iki iki daha bes eder demekle ayni seydir. Benim karsi oldugum sey, dort aylik bebegin ayri odada uyumaya alistirilmasi. Bunun ogrenilmis caresizlik olmsdigini soylemissiniz. Hem de mesleginizin bu alanla ilgili oldugunu belirterek. Uzmanlik alaninizsa gorusleriniz benim icin cok daha degerli, tartismak zit gorusleri dile getirmek de daha keyifli. Cok samimi soyluyorum, dort aylik bebegin tatli dille aglatmadan , ihtiyaclarini karsilayarak da olsa ayri uyutulmaya alistirilmasi ona caresizligi ogretmis olmuyr mu? Bu iddianizi guclu argumanlarla destekleyerek aciklarsaniz cok sevinecegim. Zira bu konuda yanildigimi kesinlikle dusunmuyorum . Dort aylik bebek henuz yeni yeni alostigi bu dunyada anne ve babasinin sicakligina ihtiyac duyar. Kapitalist sistemin kurbani olmus cocuk gelisimciler ,psikologlar aksini savunabikiyor cunku onlarin temel aldiklari sey cocuk degil, calisma hayatina bir an once atilmasi gereken sistemin parcasi olarak gordukleri anne babalar. Sonuc olarak, dort aylik bebege annenin varligina ihtiyac duymamasi ogretildiyse bebek bunu ihtiyaci olmadigindan, hosuna gittiginden ogrenmis oldugunsan degil, annesinin duzenli calismalar sonucu ogretmesinden kaynakli. Yani burada mecburi bir kabullenis var. Aglatmayarak yapmis olsaniz bile…