Nihayet buralarda çocukların gelişimine katkı sağlayacağını düşündüğüm, sağa sola bakmadan yalnızca önüne bakan bir paylaşım gördüm mutluyum 🤗 kitaplar ince çizgimiz, anlamaz demeden ısrarla okuyarak, dışarı çıkarken yanımıza nasıl oyuncak alıyorsak aynı zamanda en az bir kitapla çıkarak, çocuğunuza kitabı bir armağan gibi sunarak inşallah sevdireceğiz tüm çocuklara kitap okumayı. Naçizaze tavsiyem bu, oğlum 3.5 yaşında ve şimdiye kadar yüzlerce kitap okuduk. Evet yırttı, attı, ısırdı ve her defasında -tamir edilemeyecek hale gelene kadar- tamir edip devam ettik okumaya. Bizim en sevdiklerimizden bazılarını paylaşayım ben de;
📌Redhouse kidz - BULUTUNU ARAYAN SU DAMLASI (bu dört kitaplık bir set)
📌Feridun Oral Kitapları ( en sevdiklerimiz BABAANNEM KİME BENZİYOR, FARKLI AMA AYNI, BU KIŞ KİMSE ÜŞÜMEYECEK, YAĞMURLU BİR GÜN)
📌Kumdan Kale Yayınları - TEKERLEMELER SERİSİ (Bu seri çocukluğumuzda çok sık kullandığımız ama artık unutulmaya yüz tutmuş tekerlemelerimizi çok sevimli çizimlerle somutlaştırmış. 2 yaşındayken komşu komşu hu hu oynuyorduk oğlumla bunun sayesinde)
📌Kumdan Kale Yayınları - KEDİ FARE SERİSİ (Bu set üçlü ve çok keyifli, renkleri zıtlıkları vs öğrenme sürecine katkı sağlar)
📌Mathazone Rakamlar Kitap Seti de güzel ama sanırım şu an basımı yok, bizde sadece üçü var keşke hepsini bulabilseydim
📌ŞU YARAMAZ TAVŞANLAR, KUSURSUZ PİKNİK (Bu iki kitabın yazarı aynı, hem çizimleri hem de içeriği çok güzel ve sıcacık)
📌Şermin Yaşar - TİLKİ MASALLARI, BİZİMKİ, CEBİMDEKİ MANDALİNA AĞAÇLARI
📌En sevdiklerimden SARILALIM isimli çift taraflı bir kitap var yazarını şu an hatırlayamadım
📌KOMİK HAYVAN İSİMLERİ BAKANLIĞI
📌Değerler eğitimi için Gülce Çocuk yayınlarından MİNİK HİKAYELER serisi güzel ama bazı yazım hataları var, ancak çantaya atıp çıkmaya birebir
📌İndigo çocuk yayınlarından Züri’nin birkaç kitabı çok keyifli. SİYAH BEYAZLAR KULÜBÜ, YENİ BİR MODA, ALTIN YILDIZ YARIŞMASI
📌Çamlıca Çocuk yayınlarından TAVŞAN HİKAYELERİ SERİSİ güzel özellikle 2 yaş döneminde zıt kavramların vs öğrenilmesine çok katkısı var
📌Bu aralar favorimiz Pedagog Mehmet Teber’in Sincap Kitap yayınevinden çıkan AZICIK AKLIM KARIŞTI serisi
Ayrıca
📌BAVULUMDAKİ KIRIK FİNCAN
📌BABAM YANIMDAYKEN
📌ÜÇ KEDİ BİR DİLEK serisi
📌ANNEMİN ÇANTASI
da keyifli kitaplar
şu an düşününce ilk aklıma gelenler bunlar oldu. Umarım faydalı olur 🍀