Birdunyabircennetannesi zeliha631_ Eşim yoğurt mayası almaya gitti bakalım Sütüm daha soğumamıştır zaten
Meri-Mel hunilimomy Nasılsınız hocam bugün bir yerde sizi etiketlemek istedim , çıkmadı etikette isminiz 🌷
alexab Birdunyabircennetannesi hayır ben hep 1,5 litreden yapıyorum. Kuru yoğurt mayasında 1 paket için 1,5 lt süt yazıyor. ¾ günde bitiyor en fazla tekrar yapıyorum.
Birdunyabircennetannesi alexab Şimdi bu danone gibi kapta oluyor ya maya Ondan aldırmaya yolladım Onda mı 1.5 litreden olması lazım?
alexab Birdunyabircennetannesi eşiniz kuru mayayı aldıktan sonra arkasını okuyun kaç lt yazıyorsa ona göre yapın. Danone gibi değil bildiğiniz kartob küçük kutuda tekli paketlerle satılıyor.
Birdunyabircennetannesi zeliha631_ Kapatalı yarım saat oldu sanmıyorum soğumamıştır 5 litre süt Ayırmadım daha yoğurt için olanı Gaza gelmeye çalışıyorum 😅
zeliha631_ Birdunyabircennetannesi Bizimki satıldığı için 5′lik kovalarda yapıyoruz ev için yapsam 3 kilodan yapıyorum yani 3 litrelik
zeliha631_ Birdunyabircennetannesi yok Yarım saatte solmaz ama Havalar soğuk olduğu için bir saat sonra soğur
Meri-Mel Birdunyabircennetannesi Bir litre çok az olur kuzum 2-3 koy hiç bisicik olmaz 6-7 saniye say serce parmağını tutabiliyorsan olur ,tatlı kaşığı ile ev yoğurdu koyabilir güzelce karistir tencereyi ve iyice sar 3-4 saat sonra da buzdolabına koy ♥️
Birdunyabircennetannesi Meri-Mel Yani yapıp uyuyacağım anca sabaha koyabilirim sıkıntı olur mu? Birde mesela mayayı koysam kavanozlara koysam öyle dışarda bekletsem olur mu?
Birdunyabircennetannesi alexab Peki mayaladıktan sonra direk kavanoza koysam ağzını kapatsam dışarda öyle bekletsem sonra sabaha dolaba koysam olur mu
Meri-Mel Birdunyabircennetannesi Olur ortak bir tencerede koyup bir litrelik şişelere ayirabilirsin olur olur serin zaten ,bozulmaz 💜
Birdunyabircennetannesi zeliha631_ Peki ben mayalayıp kavanoza koysam direk Sonra sabah dolaba koysam oluyor mu öyle