curlymomms oyun grubuna tam 16 ay 5 günlükken başladık. Göz teması konusunda hiçbir sıkıntımız yok maşallah zaten herkes bakışlarından bahseder hangi ortama girsek herkesin gözünün içine bakar. Kuzenlerimi özel eğitim merkezine teste götürmüştük o zaman oğlum 13 aylıktı, oradaki psikologlar ve eğitimcilerle kapıda karşılaştık oğlum bebek arabasındaydı onlar bile sormamama rağmen göz temasına bakar mısın falan dediler birbirlerine öyle ki göz teması vardır maşallah.
Komutları da algılıyor bildiği tüm nesneleri bunu al şuraya götür vs her şeyi anlar hatta su istiyor (bu diyor suya) koş babandan iste diyorum gidip babasına buu ver diyor. Ama mesela bezini çöpe at desem öylece bakar çünkü ne çöpü ne bezi hiç öğretmedim. Hadi çişini yap diyorum yapıyor o an mesela banyoda altını açınca falan. Kakasını da söylüyor dada deyip poposunu gösteriyor. Bisikletine bin derim biner, hadi ders çalışalım derim kitabını getirip oturur yanıma.
Ama her ismiyle seslendiğimde bakmaz. Gerçi ben de denemek için adını söyleyip durdum karşılığı da olmadı bakınca döndü önüne geri derken ismine bakmamaya başlamıştı gerekmedikçe. Bir haftadır gerekmedikçe adıyla seslenmiyorum, bugün her seslenmeme baktı hatta bakıp neeee diyor.
Oyun grubunda da iyiyiz aslında ama evde yaptıklarını orda yapmıyor çoğu zaman, ordan gelince gün içinde kim ne yaptıysa yapıyor. Orda genelde insanları izliyor.
Mesela masaya vurup tik tak saatine bak oyun zamanı başlıyor vs şarkı söylüyorlardı oğlum hiç yapmamıştı bir baktım evde sürekli yapmaya başladı. Tam kitabı açıcaz masaya koşup ellerini oradaki gibi vurarak diiiik daaaaak diyor sonra da ordaki gibi alkışlayıp kitabın başına oturuyor. Ki evde hiç böyle yapmamıştık sadece orda gördü.