karanalp1823 benimde bebegim suan 13 aylik farkli bir ortama girdiginde ilk 10 dakika bakar inceler sonra açılır konuşur , şirinlikler yapar şöyle düşünün aslında onlarda bir birey bebek olarak bakmadan, hepsinin farklı karakter özellikleri var kimi hiç yadırgamadan direk oynar kimi izler sonra katılır kimi tek başına oynar gibi gibi.. bizlerde öyle değilmiyiz? ben mesela bir ortama girersem önce bu ortamdaki insanlar nasıl diye bir inceler sonra dahil olacaksam olurum . otizm böyle bir şey değil bariz belli belirtiler vardır göz teması, kelime kullanmama, streotopik hareketler , algısı kendi içinedir.. gibi gibi sayısız çocukla çalıştım bu arada. oyunlarda size katılıyor komut alıyordur diye düşünüyorum göz temasında da problem yoktu galiba. hareket konusuna gelirsek benim oglum dogdugundan beri hareketli ilk dogdugu an bile dimdikti kafasi ve oyle de devam etti saniye durmuyor. erkeklerde olan enerji ile kizlardaki farkli tavsiyem ekran 0 ilerleyin ve bol bol parklara goturun birde ben oyun grubuna baslattim mesela , oradaki cocuklarda bile ic ice oynama yok suan hepsi kendi kafasinda oynuyor ve bunlar normal gelisim
gosteren cocuklar … ama birbirleriyle goz temasi kurmalari bile yeter oyun gruplari cok cok faydali olacaktir bulup goturebilirsiniz