karanalp1823 merhaba bende sizin gibiydim bebeginiz kac aylik bilmiyorum ama ilk kolik dogdu diye takildim neden kolik? kolik otizm iliskisi bile gordum hatta , 6. aydan 9. aya kadar bu durum arayisim yani zirveydi her hareketini incelerdim neden alkis yok , by by yok? ozellikle bunlara cok takildim 7. ayda siralamaya basladi hep parmak ucunda siraladi neden ? tekerlek ceviriyor neden? ileri geri sallaniyor , kanat cirpiyor neden? yani kisaca nedenlerde boguluyordum ve ozel egitim ogretmenligi yaptim 6 sene bendeki
mesleki deformasyondan da kaynakliydi cevreme bakiyorum cok rahat buyutuyorlar bazen bilmek cok kotu keske hic bir sey bilmeseydim diyorum. olayin guzel kismina geliyorum buyudukce anlamsiz hareketler söndü bizde mesela kanat cirpma , ileri geri sallanma, parmak ucu bitti yuruyor bagimsiz , alkis by by her sey var yani bunlarla sabit degil bu arada neredeyse her hareketimi veya yap dedigimi yapan bir bebege donustu bebegim , 15 e yakin kelimesi var sosyal goz temasi harika her sey o kadar guzellestiki kendimi sıkıp o gunlerimi ziyan ettigime degmedi hala bazen aa acabami dedigim oluyor mesela tekerlek ceviriyor hala 🤣 ama eminim guzel yolunda her sey.. lutfen ciddi belirtiler yoksa takilmayin ben norolojiye gidip eeg bile cektirmistim.. hic bir problem cikmadi ogluma yazik ettim kisaca ve kendime .. 10. ay bizde donum noktaysiydi o aydan sonra cok hizli gelisim gosterdi devamida gelir insallah tum bebekler adina❤️