BenMathilda çok teşekkürler Mathi, bazı noktalarda kuruntu yapmadığımı başkalarından da duymak beni rahatlattı açıkçası. Çünkü o “gıcık veli ve onun çocuğu” konumuna gelmekten korktum.
Akıl ile düşünüp hareket ediyorum.
Hijyen amaçlı bize oyuncak yıkatıyor fakat sınıfta dışarı bakan bir cam bile yok. Havalandırma ile havalandırılıyor sınıf. Cam yapmışlar, o da diğer sınıfa bakıyor. Orası sonradan eklenmiş bir sınıf, bu çok belliydi açıkçası. Ve açıkçasını söylemek gerekirse, sona kalan dona kalır sınıfı olmalıydı adı.
Bunu geçtim, inan ben çok heyecanlıydım. Kızımı bu sürece güzel hazırladığımı düşünüyorum çünkü herhangi bir sorun yaşamadık sınıfa girişte, uyum konusunda. Ben bu denli heyecanlıyken öğretmenden aynı etkiyi alamadım. Henüz 4 yıllık bir öğretmenmiş, meslekten mi bıktı acaba?
Sınıfa bir girdik zaten, 10 tane erkek çocuk. 4 tane kız çocuk var bir taneside gelmemiş. Buna da ayrıca şaşırdım, diğer sınıflarda böyle bir eşitsizlik söz konusu bile değil. Fotoğraflarını paylaşmışlar tek tek. Saymayı bilen herkes o fotoğraflarda kaç kız, kaç erkek olduğunu sayıp oranı hesaplayabilir.
“Bir süre daha gönder, gözlemle” diyor bir yanım, bir yanım “başlarım kayıt parasına, göndermiyorum” diyor. Başım ağrıdı inanki ama şu attığı mesaja kadar her şeyi sindirmeye ve iyi yönünden bakmaya çalışıyordum.
“Sanırım bu sınıfla aramız çok iyi olmayacak gibi” yapma yav…