Maviii2 theyikik kesinlikle katılıyorum hem anlamı güzel olduktan sonra dinen de sakıncası yok herkes garipsiyor bu düşüncemi ama ben yapacağım aybala da güzel isim teşekkür ederim ☺️🤗
theyikik Maviii2 Allah çocuklarınıza güzel isimler verin diyor ama bizim insanımız güzel ismi arapça isim olarak anlıyor. Bende kızıma hamileyken isim önerenlere Türkçe isim koymak istiyoruz diyince garipsiyorlardı. Ülkü koyduk adını çok şükür . İlerde kardeşi olursa yine Türkçe isim koyacağız 🌸
asrinhatasi Maviii2 Göktürkçe diyince bir hocamızın oğlunun adı Göktürk, kızının adı gökşin idi o geldi aklıma🥲 ben Tomris koyacaktım kızım olsaydı umay da bu ara popüler, bir arkadaşımızın kızının adı da Almila o da Türkçe isimmiş.
Maviii2 asrinhatasi gökşin de güzel isim bende Tomris ve almila arasında kaldım Umay mitolojik bir varlık olduğu için anlam olarak dinen uygunluğu tartışılıyor o yüzden eledim yoksa o da çok güzel isim teşekkür ederim ☺️🤗
AlinaEmreHan1 theyikik arapça , farsça , ingilizce değil de Öz Türkçe isim koyma çabasına giren insanları gördükçe mutlu oluyorum. İnsan özünden kopmamalı ❤️ Ay ne güzel dediniz 👏🏾👏🏾👏🏾
asrinhatasi Birersagunhikayesi bana zamanında asburçe ismi düşünülmüş. Sanırım aspurçe ile anlamı aynı. Anlamı nedir biliyor musunuz?
Maviii2 asrinhatasi bir çok anlamı var cennetteki açan en küçük çiçek de deniliyor küçük çiçeğim de deniliyor birde sonundaki aspur kelimesi safranın yalancısına denir bizim buralarda değişerek haspir olmuş mesela o da bir çeşit küçük çiçek türü hepsinin ortak paydası çiçek 😊
Maviii2 Norveckizi ahaha bu tam anlamıyla Göktürkçe olmadı ama yine de teşekkürler ☺️ iki tarafında gönlü olsun dediniz sanırım 😅