Tbockk kahrolsunDunya neden böyle ama esinizle bubu konusmayi denediniz mi? Erkekler cok duz ve düşüncesiz olabiliyorlar ben eşimle surekli konusur uyaririm, plani programi ben yaparım, kendi haline birakmam o zaman yapmıyorlar zaten siz bu yollari denediniz mi?
anorganikanneeee kahrolsunDunya en iyi teşhisi psikiyatri koyar ama oğlunuzun baba ile çok vakit geçirmesi lazım. Aile ilişkilerininiz nasıl bilmiyorum ama sizi rol model alıyor olabilir. Baba geri planda ve ilgilenmiyorsa bu durumlarda çocuk diğer evebeyni örnek alıyor.
Hayat123456789 kahrolsunDunya bence bir şansınızı deneyin derim hiç yoksa çocuğunuzu alıp bi parka bile gitse iyi gelebilir . Çünkü çocuğunuzun gözlemleyebilicegi erkek figürü yok . Babası var ama ilgisiz belki dedesi iyi gelebilir
Alprnayln sirinpatates elalem çocuğuma laf eder diye insan bı düşünür ya bu çocuğun böyle olmasının tek sebebi babası
OptimusPrime kahrolsunDunya Rol model alacağı bir erkek yok mu evde? Babasi dayısı amcası dedesi gibi? İletişimleri nasıl? Yani evet çok isteyebilir ama maalesef bir yerden sonra bunlara sınır çizmek dgerekiyordu. Bir destek şart gibi görüyorum.
Biz3kisiyiz_ kahrolsunDunya inşallah 🙏 sizde bir uzmana kesinlikle götürün derim . Ve en önemlisi baba ile vakit geçirmesi onunla parka gitmeli,top oynamalı,araba sürmeli,berbere gitmeli vs babaya görev daha çok düşüyor .
slkmsncemile kahrolsunDunya bu şey benim kardeşim bir zamanlar. Evde anne ve 2 ablaya maruz kaldığı için sürekli gördüğü de buydu. Ve rimel ruj sürmediğimiz için siz benim güzel olmamı istemiyorsunuz diyip ağladığı olurdu, sonra bitti ama o.
bircanmom kahrolsunDunya rol modeli kim çocuğun ona bakmak lazım. Eğer sürekli sizinle beraberse sizin yaptıklarınıza tanık oluyorsa oje sürmesi cımbız istemesi normal değil mi sonuçta bunları yapan birisi var. Yanında çocuk emziriyorsanız onu görmüştür. Bunların hepsi öğrenilen davranışlar çünkü. Bu tarz eylemleri onun yanında yapmayın bir de öyle deneyin
kahrolsunDunya bircanmom mumkun degil yalnizken surekli yanımda durur. baska odada birakamiyorum korkuyorum diyor
Ozzggee kahrolsunDunya 3 yaşına doğru benzer durumlar başladı bizde 4 ayrı psikolog ve psikiyatrist ile görüştük. Hepsi normal olduğunu söyledi . Ev içinde rahat bırakın inatlaşmayın dediler . Giderek azalıyor davranışlar ama engellemiyoruz
endoplazmikretikulumiste kahrolsunDunya çevresinde varsa heves ediyor olabilir siz küçük yaşlardan bu yana misalenen araba tarzı oyuncaklara hiç yönlendirme yaptınız mı bir yerden başlayın belki sevdiği renk pembe ve erkek oyuncaklarında pek bu renk olmadığından heves etmiyo dur yani siz biraz araştırıp pembe bir erkek oyuncağı araba bişey artık neyse alın ve yaklaşımını inceleyin derim belki sorun oyuncaklarda deil tamamen renk odaklıdır . Bir doktorla görüşün fikir alın uzmandan
Ozzggee kahrolsunDunya 4 doktora gittim 4u de engellemeyin dedi . Geçici bir süreç, her iki cinsi de keşfetmeye çalışıyor dediler . Engellerseniz inatlaşır ve davranış kalıcı hale gelebilir dediler .
bircanmom kahrolsunDunya tamam da siz makyaj yapmıyor musunuz ya da emzirme vs. Yani bunları görmeden öğrenmesi mümkün değil. Doğaçlama ojeyi alıp sürmek istemez kim olursa olsun. Çocuk dediğin onu ağzına götürür eğer oje sürüyorsa görmüştür. Kız çocukları da sürmek istiyor görüyoruz çünkü siz bu işlemleri bir süre yapmayın ve birazda babası ilgilensin değişecektir. 11 aylık kızıma akülü arabaya bindi onda direksiyonu sürdü diye kendi arabamızda sürekli direksiyonu tutmak istiyor bu öyle bir şey. Ben sürekli tornavida ile iş yapsam mesela o da yapmak ister.
slkmsncemile kahrolsunDunya hayır önce bekledik ne olacak diye çünkü tepkide veremiyoruz, erkek örnek bir tek babam var onuda görmüyor resmen çocuk. O yüzden sadece izin vermeyip açıkladık bunlar kızlar için diye. Ev işleri vesaire yapmaya teşvik ettik ama ilerde gelinimiz için