hunilimomm Rabia_91 Gölcük de canım ama izmit de giden arkadaşlarım da var bayindirlikta oturan arkadaşlarım var onlarda devlete verdiler biraz kontenjan meselesi yeterli 4 yaş varsa açıyorlar
hunilimomm Lina2034 devlet almıyor malesef 4 yaşı bile kontenjan varsa açıyorlar 36. Ayı ne doldurması gerekiyor bizim sınıf 11 kişi oda 5 yaş grubu az olduğu için açtılar
Eminenisaninannesi Ben ilde değilim ilcedeyim. Balıkesirin ilcesi. İki tane kreş var. Biri yarım gün 600 lira. Diğeri tam gün 2500 lira. İlkinde servis yok ikincisinde var. Pazartesi başlayacak kızım. Eşime 2500 fazla geldi malesef 600 TL olana yazdirdik. Ama bu dönem bitsin öbürüne yollicam. Kızım 3.5 yasinda
Merve3323 Eminenisaninannesi Balıkesir’de kısa süreliğine kaldım yarım gün çok memnun kalmıştım kreşten isterseniz ismini verebilirim
Babybloom 1223121364321 evet oğlum devlet okulunda birinci sınıf, kızımı da onun okuluna aldırıcam iki sene sonra inşallah
Usnac4559 gmzshn bence değil insanlar çocukları arkadaş edinsin sosyalleşsin diye 2 yaşında gönderiyor siz eve bunu nasıl sağlayabilirsiniz ki
gmzshn Usnac4559 çocuğum çok sosyal sürekli oyun alanlarına görüyorum çocuk gördüğünde çıldırıyor çok seviyor o yüzden 2 yaşında haftada 3 kere göndermek istiyorum kreşe
alpinanneesi Aslininannesi merhaba merakımı mazur göründe 1 yaşında kreş nasıl oluyor ek gıda alıyor bebekler ablalar mı yediriyor emekliyor daha çocuklar her bebeğin uyku saati farklı süreç nasıl ilerliyor kaç bebeğe kaç kişi bakıyor
GunesPera alpinanneesi Valla benimde 13Ay27Günlük kızım var. Kafamda tam olarak sizin sorduğunuz sorular oluştu. Tam anlamıyla yemek yemeye bile geçmemiş, tam olarak koşup oynayamayan 1YAŞ bebelere kim bakıyor? Biz evde her dakika onlarla uğraşırken kreşte bu süreç nasıl ilerliyor ki içleri rahat bir şekilde gönderiyorlar? Şaşkınım.
Pastaneusuluislakkek alpinanneesi özel bir durum yoksa kendi ayına uygun şekilde uyku düzeni oluyor kreşte. Mesela bizim kreşte her 3 öğrenci için 1 öğretmen vardı, ama birçoğunda sınıfta toplam 2 öğretmen olduğunu biliyorum. Bakım sınıflarında genelde ablalar/öğretmenler yediriyor yemekleri
Aslininannesi alpinanneesi merhaba biz verdiğimizde kızım yürümeyi öğrenmişti ama tabi sınıfında daha emekleyen bebekler de vardı. Bir öğretmen bir de yardımcı öğretmen var. Her bebeğe mama sandalyesi var Yanyana oturtup yediriyorlar sırayla. Zaten bebekler yavaş yediği için öğretmen yetiyor 😇 Mamayla beslenen bebeğe mama veriyorlar anne sütüyse anne sağıp veriyor onu veriyorlar. Ben mesela devam sütü veriyorum akşam eve gelmeden önce onu veriyorlar. Uyku saatleri de bebeklerin kısmen yakın oluyor uykusu geleni uyutuyorlar her bebeğin beşiği var. Biz ilk verdiğimiz zamanlar ayakta sallanarak uyuyordu demiştim o şekilde uyutuyorlardı sonradan kendi uyumayı da öğrendi. Uykusu gelince beşiğe koyuyorlar uyuyor 🥰 uykuya direndiği zamanlar da olmuştu ilk zamanlar o zaman da herkes uyurken kızım öğretmeniyle takılıyordu 😂