livanurvealpinannesi61 hanımefendi okumuş insanım cahil değilim size bunu başkada belirttim bu ek gıda konusunu çok araştırıp bir sürü tarif kitabı bile almıştım. Neyi açıklıyorsunuz ve bu durumu niye çok yanlış birseymis gibi aktariyorsunuz anlamadım bir sürü doktora gidin zaten size sizin dediğiniz şekilde cevap verir neden çünkü onların kaynağı belli.
Doktora gittiğinizde çocuğunuzun dogum kilosunu söylemezseniz size presentil tablosuna göre yorum yapar niye çünkü ellerindeki o. Ama dogum kilosunu söylerseniz bebeğinizin gelişimine göre yorum yapar.
Şuan burda herkesin mükemmel sağlıklı büyüttüğün düşünmüyorum yukarıda kasık mama, bisküvi,meyve püresi,muhallebiden bahsediliyor sizce bunlar sağlıklı mi yani bunları sorgulamak varken anam babam usulünü sorguluyorsunuz.
Ben kızımı başka doktora götürsem ek gıda hakkında sizin gibi yol gösterir ama ben doğduğundan beri gelişimini takip eden doktora götürüyorum ve dediğiniz şeyleri doktorumuzla uyguladık tadım yaptı çorba içti ama karışım yani sebzeleri birleştirip yemek yaptığımda yemiyordu tatlı dahi olsa bile ve ben ısrar ettikçe geri tepti.
Her ay 1 kg alan kızım o ay 200 gram aldı bir günlük süreçten bahsetmiyorum. Ama anam babam usulü ilerle dediğinde bende soru yöneltti ve bana eğer mukuslu kaka, kabızlık, ateş veya vücutta kızarıklık görürsen anında kes dedi vermeyi ben 5 aydır anam babam usulü gidiyorum bir kere kabız mukuslu kaka alerji vs. Olmadı hasta bile olmadı ufak grip dışında. Ve o ay çocuğum 800 gram almıştı.
Önemli olan sağlıklı beslemek değil mi ?
Kızım bahçeden, herseyin organik olanını sebzesini etini yağını salcasini tüketiyor daha ne olsun? Gelişimi güzel kan değerleri iyi kilosu iyi iştahlı da daha ne isterim.
Bizleri annelerimiz Allah Bi nasıl büyütmüş yada herkesin imkanı yok mis gibi büyütmeye ne bulursa veriyor veya yukarıda ki gibi değişik mamalarla sağlıksız kilo alacağına bu şekil ilerlemek daha iyi. Yorumunuz için teşekkür ederim. Yorum yaptığım kisiyede o yönde tavsiye verdim her bebek bir değil eğer ek gıdayı kabul etse öyle ilerlerdim ama çocuğuma sindirim yönünde sıkıntı olmadığı değerlerinde sorun olmadığı için anam babam usulü devam ettik ve iyi ki etmişim ♡