Annebebek7 ben o şekilde yaptım tabi ufak şeylere dikkat ederek. Domates, yumurta vs alerji yapabilcek gıdaları sonraya sakladım. Benim de hassasiyetim var bu gıdalara siz de oradan yola çıkabilirsiniz. Bebekler çoğunlukla bizle aynı hassasiyetleri taşırlar. İstisnalar elbette vardır.
- Ay bitiminde dudağına ufak ufak beyaz yemeklerin suyunu sürmeye başladım. Yalansın biraz diye 😂 doktor önerisidir.
- Ay dolduğunda da 2 gün tadımlara başladım ama öyle aman aman değil. Tek öğün günde 1 kaşık gibi maksat alerjileri görmek. Ama bunları çok uzatmadım. 2 gün patates 1 gün kabak 4. Gün patates kabak gibi. Karışımlar yaparak ilerledim. Muhallebi, yoğurt falan verdim.
Sonra bizim yemeklerimizi zaten az tuzlu yapardım baharatsız yapmaya başladım. Ona ayırdım baharatı sonra ekledim. Bezelyeleri tek tek soydum 😂😂 yani öyle yapışabilecek şeylere dikkat ettikten sonra sorun olmuyor.
Bize kıymalı makarna yaptıysam çocuğa da çocuk makarnası ve kıymasından biber salçasından yaptım.
Bizimle aynı şeyleri yedi gibi hep
Bu arada tuz 16 aylık hala çok az kullanırım yeni başladım. Baharat kullanıyorum ama nane karabiber falan yoksa yemiyor paşam 😂😂
Şeker yerine de pekmez kullanıyorum. 2 yaşa kadar hiç sokmayı düşünmüyorum ağzına. 2den sonra belki kekte falan yer