livanurvealpinannesi61 bunların bende farkındayım araştıran bir anneyim . Bana çocuk doktorum direk ne bulursan ver demedi iyi okumamışsiniz veya gözünüzden kaçtı sanırım ben zaten 1 ay tadım yaptım dedim hepsini yedi ama karışımları gördüğü an oturup ağzını kitliyordu yada verince kusuyordu ki ben zaten bebeğimi sadece anne sütüyle besledim5.5 aylıkken tadımlara basladik desteksiz oturabildigi için bebeğim kabul etmedi ama ben de doktorumun dediği şeyde bir terslik bulmuyorum .doktorum denememiş söyledi zaten sindiremezse kabızlık olacağını kuracağını ve alerjik tepkiler gosterebilecegini söyledi bizde yediğimiz şeyden tutusturduk ve hiçbir sorun yaşamadık doktorumuz bazı bebekler ek gıda kabul etmez damak tadı vardır dedi o şekilde ilerlememi söyledi yani burda bebe bisküvisi muhallebi ,meyve püresi vs görüyoruz bunlardan bin kat daha sağlıklı verdiğim şeyler tamamen bahçeden besleniyor bebeğim salcadan yağa kadar kendimizin. Bol bol sebze et tüketiyor ve sağlıklı kilo alıyor kan değerleri mükemmel hicbirsey yemeyip ağzını acmasaydi daha çok üzülürdüm eninde sonunda bizim yediğimiz şeyleri yiyorlar şuan 11 aylik tepsi kebabindan, brokolisine, keşkekten ,pırasa yemeğine herseye bayılır bir tane bile sevmediği yemek yok ve bir kere bile zararını görmedim ne kabız oldu ne başka derdi oldu tamamen bebekle alakalı tuz oranı da tabiki bocalamiyorum baharatin bebege zararı yok yararı var kullandığınız baharata bağlı tuz oranı da bir cimdik