bisenakillisinzaten Mlkkrm ben kızımın zayıflığını bünyesine bağlıyorum ama bazı yiyeceklerle az da olsa toparlıyor.mesela Tavuk sulu ya da et sulu un çorbası Patates haşlaması Makarna Yatmadan önce pirinç unu muz bebe bisküvisi ( bazen) bal ya da pekmez , ceviz karıştırıp yediriyorum Toparlanıyor
Mlkkrm bisenakillisinzaten Evet bende artık gece yedırmeye çalısacam yazdıgınız baya mantıklı inşallah etkili olur
umaykizim Mlkkrm avakadoyu çatalla ez yoğurt ceviz zeytinyağı yap. Mutlaka akşam 1 bardak su ile 1 kaşık irmigi pişir içine 5 tane bebe bisküvisi zeytinyağı muz ezip yedir. Çok az da pekmez dök. Pirinç unu , irmik , muz , avakado . 1 ayda 1 kilo kesin
Mlkkrm umaykizim İnşallah bugunden itibaren her gun gece irmik muz cıcıbebe yogurt yapacam içine cevız ve pekmezde koyacam insallah yer
Farketmez Mlkkrm gece yatmadan önce avakado muz ceviz pekmez karışımını ezın yedırın güzel kılo alır ama gece yatmadan önce gündüz ne yerse yesın hareket varsa yakar
Visneli-dondurma Mlkkrm 1 tatlı kaşığı irmik, 1 tatlı kaşığı pirinç ununu pişiriyorum. Yarım muz eziyorum 1 tatlı kaşığıda pekmez koyuyorum içine. Çok seviyor ve kilo aldırıyormuş. Kuzenim söylemişti. 10 gündür yapıyorum. Bakalım kilo aldımı bilmiyorum. Muz yerine farklı meyvelerde koyuyorum armut şeftali kayısı falan. Muzlu yoğurt veriyorum.6 ay 20 günlük. Dişi yok. Ama parçaladığı yumuşak şeyleri yutuyor. 6. Aşısında 6390 gr kilosu 63 cm boyu. Bi tık eksikmiş. Hemşire önerisiyle Mamaya başlamak durumunda kaldık
Nefin bisenakillisinzaten içini sıyırarak veriyorum kabuğunu vermiyorum kudüs hurması olacak ama içi etli olanlar
TugceKose Mlkkrm Bizde sabah kahvaltısına 1 yumurtayı haşlayıp sarısını eziyorum içine 1 tatlı kaşığı labne + 10 tane cicibebe + akışkan kıvam elde edene kadar ıhlamurla açıyorum hepsini bitirmese bile yediği kadar yiyor. Ara öğünde pirinç unu + 1 tatlı kaşığı pekmez+ yarım muz yediriyorum. Akşam da çorba içiyor. Aralarda beni de emiyor. Bu şekilde kendimizce bir düzen oluşturduk.
Mry0809- As06- bizim de b12 sıfıra kadar indi uc aydan beri iştah sıfır suan 10 ay 9 günlük hala 6500 kg da aylardır kilo almıyor
Anisa021121 Mlkkrm kızım 21 aylık şuan kilosu da boyu da gayet iyi kaç aydır baktırmamisim bugünlerde sağlık ocağına götürüp baktircam kızım daha ufakken 8_9_10_11 aylarindayken tombuldu ben hergün 2 kase yoğurt içine 1 kaşık pekmez biraz somun ekmek içi ve1 kase çay içine gene somun ekmek ufalayip hep verdim halende öyle yapıyorum diyebilirim benim kızım bunlarla çok kilo aldı tabi arada çorba yapıp ta veriyordum meyve falan da muz en çok verdim şuan mesela emzirmeden keseli 20 gün oldu görenler mesela kızın zayiflamadi kestin ama onda kilo kaybı olmadı diyorlar yemediği günlerde çok oldu tabi ama ben zorla da olsa veriyordum pekmezli yoğurdu özellikle hergün 1 kase yediriyordum
Beriska Anisa021121 çayın içine somun ekmek içi mi doğrayıp yediriyorsunuz o kısmı anlamadım? Ben açıkçası fazla ekmek yedirmiyorum çorbalarını da koyu yapıp ekmeksiz veriyorum. Acaba ondan mı zayıf kızım😂😂
AyseDerinnn balkaymak__ benim kızımda 10 gün sonra 4 aylık olacak 5700 Gr ikinci ayından beri sadece 400 Gr aldı kilo almıyor çok üzgünüm
Anisa021121 balkaymak__ memleketten yeni geldim daha gidip baktirmadim bu aralar baktircam sağlık ocağına gidip en son 18 aylıkken baktırdım 82 cm 11 buçuk kilo idi
ikizannessi Ben ikizlerime bire bir aynı şeyleri yediriyorum aynı aktivite yaptırıyorum biri ne yese yarıyor 😂 diğeri çok zayıf ama boyları aynı ve ikiside iştahsız son zamanlar kilo almamaya basladilar sanki ama sırf kilo olsun diye de muz pekmez ceviz falan karıştırip hergun vermek ne kadar doğru bilmiyorum yada hergun pirinçli şeyler vermek ?
Visneli-dondurma ikizannessi muz ceviz pekmezin ne gibi bi zararı olabilirki kiloyla vermiyoruz sonuçts ve her öğün değil. Günde bir öğün falan
Yagmur-Cansu22 Mlkkrm hareketinin fazla olmasının çok etkisi var. Kızım emeklemedi. Tutunup kalmadı. 15 aylık sadece elinden tutunca saatlerce yürüyor. 13 kilo şuan. Ben haftada 3 kere kahvaltıda avokado veriyorum. Kaşar peynir omlet yiyor. 1 saat sonra kayısı yada biraz kiraz yiyor. Her öğlen çorba veriyorum. Sonra yine biraz meyve. Akşamda yoğurt ve yemekte ne varsa. Arada 3 4 kez emiyor tabi bide. Gözüme çok kilolu gelmiyor ama bende biraz tombiş demelerinden bıktım 😂 Yani bebişiniz çok hareketliyse kilo vermesi çok normal.
Yagmur-Cansu22 Mlkkrm birde her sabah tahin pekmez veriyorum. Karadut özü birde denediniz mi ? İştah açıyor. Meyve suyu olarakta verebilirsiniz.
Ezgi63 Polen arı sütü pekmezler ballar özel mamalar neler neler denedim almadı 5 yaşında kızım çok şükür sağlıklı olsunlar da aman kiloyu boş verin