gunesx kendinize destek arıyorsunuz dimi sizi o kadar iyi anlıyorum ki, benim bebeğim şuan 3 ay 7 günlük sabahları biraz emiyor ama aktif ememiyor i. Bizde memeyi tutmada sıkıntı yok ama aktif emme, memeyi boşaltma sorunu var biberona alıştığı için. Ben de sütümü sağarak veriyorum ve diğer öğünlerde de mama veriyorum. Şuan için günde 3 kere falan sağıyorum (aslında maks. 3-4 saatte bir sağmak lazım ama bıktım sağmaktan) toplamda 250-300cc arası süt alıyor gün içinde o yüzden sağımı bırakmadım. Ama ilk oğlumda 4 aylıkken, 3-4 saatte bir sağdığımda 10-15 cc geliyordu ve bıraktım sağmayı yorucu ve yıpratıcı bir süreçti arttırmaya çalıştım sütümü artmayınca ben de bıraktım. Şimdi de o kadar sinir bozucu bi süreç ki ne artıyor sütüm ne azalıyor sağsam yoruldum bıktım artık sağmasam emzirmeye zorlasam sütüm iyie azalacak aktif ememediği için.
Çok uzun oldu :)
Özetle benim size tavsiyem 2-3 saatte bir sağım yapın vaktiniz varsa eğer ki bir sağımda 30 cc ve üstü çıkıyorsa pes etmeyin tabi ki devam edin ama 2-3 saatte bir sağdığınızda iki memeden 10cc bile çıkmıyorsa ve bırakmak istiyorsanız bırakın psikolojinizi de düşünmelisiniz. Gönlüm tabi ki bırakmamanızdan yana çünkü gerçekten her damlası ayrı kıymetli anne sütünün ama olmuyorsa olmuyordur annenin kendini üzüp yıpratmasının nir faydası yok. İlk oğlum mama ile büyüdü dediğim gibi 4 aylıkken bıraktım sağmayı, anne delisi bi çocuk anne bebek arasındaki ilişkiyi emzirememek etkileyemez 💕