Sontvbukucu livanurvealpinannesi61 peynir degil. Lor peyniri. Ikisi ayni sey değil ve aynı yapılmaz. Zaten peynir de sut kaynatilarak yapılır. Yani hiçbir gida mühendisinin de kesik sutu lor diye tarif ettigine inanmıyorum. O gida mühendisi dediğiniz kişi ya pandemi zamaninda mezun oldu ya da sahte diplomalı. Ayrica yukarıda baska kisiler de bunun kesik sut olduğunu ve peynir alti suyundan yapıldığını söylemiş. Demek tek ben değilmişim boyle yapan.
livanurvealpinannesi61 Sontvbukucu instagram dan girin bakın bebeğime ek gıda (hande kaşkaş) bu çocuk aç kitabının yazarı.annemde yanlış biliyor demekki lor peyniri yıllardır sütü kestirip yapıyor.
Sontvbukucu livanurvealpinannesi61 eksimik yapıyorsunuz siz. Lor peyniri yani ricotta peyniri ayni sey değil. Neden ısrarla lor peyniri yapmadığınız kabul etmiyorsunuz ben onu anlamıyorum.. Bu dediğiniz kişinin yaptığı sut kesiginin altındaki yorumları okudunuz mu ? Zaten herkes yanlış yaptığını yazmis. Cevap da vermemiş kendisi.
livanurvealpinannesi61 Sontvbukucu hanımefendi ben sizi anlıyorum ama Siz anlamıyor sunuz galiba lor peynir nasıl yapılır diye sorduğum da sütü kestir süz diyen insanlar yıllardır öyle yapmış köye gittim Bi kaç ay önce halam dedi sütü kestir lor peynir yap kadın kaç yaşında öyle yapıyorlar mış lor peyniri eskiler de yanlış biliyor demekki bi siz doğru biliyor Sunuz yıllar dır peynir yapıyor sunuz.birde hande hanımın sayfasında tarif var inanmıyor sanız bakın Orda var sayfa da.
Sontvbukucu livanurvealpinannesi61 hande hanim muhendis degil. Ayrica lor peyniri sutu kestirerek yapılmaz yanlis biliyorsunuz bu kadar. daha da yazmıyorum siz sut kesigini lor sanmaya devam edin.
Noname21 livanurvealpinannesi61 demekki neymiş elindeki telefon un bir ise yaramaz icin yaptığın arastirmayi sürecek bir bilinç lazımmış 🤣 demekki her bulduğun bilgiye lap diye atlamayacalmissin aksi görüşleri de bir dusunecekmissin. Neyse hayat bunu sana çarpa çarpa ogretir🤣
livanurvealpinannesi61 Noname21 ben 4 yıldır araştırıyorum bana doktor da bu şekilde söyledi neyin ne olduğunu biliyorum ben yıllardır bu şekilde yapıyor benim büyüklerim bence siz araştırın biraz beyniniz çalışsın…
livanurvealpinannesi61 Sontvbukucu hande hanım analiz yaptırıp araştırıp bişeyi öneriyor zararlı bişeyi önereceğini de asla düşünmüyorum hanımefendi. Kendi çocuklarına zararlı bişeyi yediren bir anne değil kendisi. Eskiler lor peynir öyle yapılır diyor Siz yapılmaz diyorsunuz bence daha fazla araştırın.
Noname21 livanurvealpinannesi61 tabi cağnım kesin öyledir bir sonraki yorumunda da benim gittiğim doktor prof de tam olsun
Gryffindor livanurvealpinannesi61 Ya bir sütün limonla mayalanıp peynir olması aklınıza yatıyor mu kesiliyor işte peynir değil. Eskiler tip olarak lora benziyor diye lor demişler. Peynir denemez buna. Eski insanlar fantaya da sarı kola diyor mesela ama öyle değil o portakallı gazoz 😃
livanurvealpinannesi61 Noname21 hanımefendi ben sizi tanımam etmem işim yok size yalan söylicem bak işine istersen.
Sontvbukucu livanurvealpinannesi61 zararlı olduğunu nerde söyledim? Lor degil dedim. Kabul edin lor degil eksimik o.
Meryem111 livanurvealpinannesi61 bende sürekli o şeklde lor yapıyorum bişey olmadı şükğr doktor tavsiyesyle yaptm ayrıca.
livanurvealpinannesi61 Meryem111 bana da doktor söylemişti 3 yıl önce ama yalan söylüyoruz sanki canım
livanurvealpinannesi61 Gryffindor ya hanımefendi ben burda kimseye sizde öyle verin demedim ben öyle biliyorum öyle yaptım verdim ama ısrarla süt verdin diyen kişiler doktor süt olduğunu bilmiyor mu yada gıda mühendisleri? Benim kızım 3 yaşında oğlum 21 aylık şükür gayet iyiler isteyen istediği gibi yapsın versin özgür…
Sontvbukucu livanurvealpinannesi61 su gida mühendislerinin ve doktorun ismini verir misiniz cok merak ettim.
Gryffindor livanurvealpinannesi61 Evet bu şekilde öneren doktor için rahatlıkla bilmiyor diyebilirim. Şimdi şöyle ben bu lor postlarına özelikle yazıyorum çünkü belki bebeğin kansızlığı vardır ve anne kansızlık daha da artmasın diye süt vermezken süt kesiğini verebilir ve kansızlık devam eder. O yüzden bunun hala süt formunda olduğunu söylemek zorunda hissediyorum kendimi. Post sahibinin bebeği için. Belki siz ve ya bir başkası verdi bir şey olmadı ama o bebekte kansızlık sorunu olabilir.
RuzgarMommys Şimdi 1 yaşından önce inek sütü zararlı verilmiyor ya çocuklara İşte. Süt kesiği de tam fermente olmuyor süt formunda kalıyor o lor o yüzden peynir olmadığı süt olduğu için hala vermemek lazım İçinde ki laktoz ve kazein çocuğa zararlı ok.