Theteacher ben bu konuda cok dertliyim. Oglum 34 kizim 9aylik. Bende ekrandan uzak tutmak icin cok ugrasmistim ama 2.hamilelik ve dogum sonrasi mecbur kaldim tv ye. Tabi burdaki mecburiyet şöyle; evim temiz duzenli olsun yemegim olsun diyeydi. Aylardir psikiyatrist kapilarinda vicdan azabi cekerek yasadim sosyal iletisim ve konusma geriligi yuzunden ve tek sebebi ihmal.. tv nin bu kadar zararli oldugunu bilseydim anne oldugum gun kaldirirdim. Cok sikintili gunler gecirdik yasamayan bilmez cok uzatmayim. Simdi ne mi yapiyoruz evden tv yi kaldirdim telefon tablet asla gormuyolar. Gittigimiz yerde onceden tv yi kapattiriyorum. Ozel egitime basladik. Bende yalniz bakiyorum bebeklerime gurbet geliniyim. Hergece cocuklar uyuyunca evin islerini yapiyorum 2sirt cantasi hazirliyorum birinin icinde mama teskilati, atistirmalik, su, islak mendil, termos, (bardak ve kahve kendime) hemen elimin altinda ihtiyac duyacagim seyler. Digerinede yedek kiyafet bez pamukvs. Cantanin birini takip digerini bebek arabasinin altina koyuyorum. Sabah kalkiyoruz kahvalti giyim vs hemen disari cikiyoruz market park sonra eve uyku zamani, oglum uyurken hemen onlarin ve aksam yemeklerimizi yapiyorum uyaninca karinlarini doyurup giydirip tekrar disari. Emin ol disari cikmak evde olmaktan daha kolay ve annelerinde buna ihtiyaci var. Zaten evde olsanda iş yapamiyosun bari disari cik enerjinizi atin hem dogum kilolaroda cabucak gidiyo😁 ciddi bi depresyon gecirmis ve bosanmaninesiginden donmus biriyim lutfen ama lutfen herseye yetismeye calisip hem kendinizi yipratip bunaltmayin hem cocugunuza vereceginiz zamandan calmayin bakin suan o kadar cok ozel egitim ogrencisi varki buyuk kismi ekran maruziyetinden kaynakli. Neyse benim size tavsiyem şu cağnım yaz aylarini disarda gecirin. Kışa kadar zaten artik oyun oynayabileceginiz kadar buyumus olcak hatta ev islerine dahil etmek en guzeli. Makinayi bosaltirken size tabak versin bardak versin 10dk lik is yarim saat surer ama hem vakit gecer hem cocugun motor gelisimine katki saglar bu sirada nesnelerin isimlerini ogrenir buyuk tabak kucuk kasik gibi. Daha kucuk demeyin herseyi anliyolar ogreniyolar. Buarada tv karsisina otrup kitlenmiyo o esnada oyun oynuyo diye masum gelmesin kimseye o sesler cocugun zihnini mesgul edip algisini zayiflatiyo. Benim aylardir evimde tv yok o kadar guzelki size anlatamam asla eksikligini hissetmiyoruz ki esimde bende tv siz yasayamam diyen insanlardik. Bi deneyin derim