Oooo yeğenim 3 bucuk yaşında hala konuşması net değil.benim oğlum da 1 yaşında net konuşmaya başlamıştı.belli olmuyor kimisi erken kimisi geç.. 4 yaşına kadar zamanı var birden açılır annesi 😊
Zehra-123 deniz_s sanmıyorum tanıdığımın ikiz biri kız biri erkek çocukları vardı. Kız daha girişkendi. Kız dan bekliyorduk konuşmayı. Ama ilk oğlan konuştu. Yani bu işler belli olmuyor. 1.5 yaşımdaydı oğlan konuştuğumda acele etme canım
deniz_s Zehra-123 acele etmek degil de korkutuyolar canim 1 yas muayenesinde kafa olcusu 2 cm eksik cikti diye gondermedikleri bolum kalmadi insan da korkuyo halbuki demiyolar mesela minyon olabilir bebegin vucudu hu falan ama iste
RuzgarGulsah Oğlum 16 aylık kelimeleri çok hemen hemen her kelimeyi tekrar etmeye çalışır inat etmesin yeter ki şimdiye kadar 2-3 cümle kurdu 😊 Bir konuşma aralığı vardır bu aralıkta bazı çocuk erken bazısı geç konuşabilir sabredin daha küçük başlar yavaş yavaş 🌸
Vuslat23 deniz_s bnce doğru kızım yasında çok dilliydı oğlum desede unutuyo içinden konusarak sadece ses cıkarıyor çoğu zaman😂😂😂 yoksa baba dede anne mamma gool vs vs dıyo
Langmore1- Allah konuşmayı nasip edecekki konussun bizler ne kadar ilgilensekte Allah nasibidir yürümeyi, konuşmayı Allah nasip eder.. Hatice tongaron kitabından okumuştum
deniz_s Langmore1- cok haklisiniz inanin bugune kadar emekleme,yurume falan hic takmadim kiyaslamadim zamani gelince oldu hepsi ama inanin doktorlar endise ettiriyo yoksa insanlari dinlemeyi birakali cok oldu ☺️
ArvenDua Doğru mu değil mi bilmem benim oğlum yok ama yeğenim 30 Ocak 2020 doğumlu daha geçen hafta ilk defa bir kelime duyabildi kardeşim , o da anne ve baba gitti idi ilk söylediği şey , şimdi yeni yeni kelimeler söylemeye başladı ,
ArvenDua Konuşabilmesi ve dili açılması için 3 cuma günü 3 hafta boyunca yani çocuğu ters çevirip biseyler okudu dili açılsın diye
deniz_s ikizlerr haklisiniz ama malesef uzmanlar telaslandiriyo insanlara zaten coktan kulaklarimi tikadim
deniz_s Egehan123 ayni canim ya cok aktif sabah 6.30 dan aksam 7ye kdr durmuyo oturmuyo bizimki de nesneleri tam algilamiyo ama ver diyince veriyo gibi ama seslenince donup bakar
Zehra-123 deniz_s sen yanında bol bol konuş oğlan zamanla konuşur. Tabii bide yaşıtlarının yanında olunca daha iyi oluyor konuşmalar