ArvenDua Doğru mu değil mi bilmem benim oğlum yok ama yeğenim 30 Ocak 2020 doğumlu daha geçen hafta ilk defa bir kelime duyabildi kardeşim , o da anne ve baba gitti idi ilk söylediği şey , şimdi yeni yeni kelimeler söylemeye başladı ,
ArvenDua Konuşabilmesi ve dili açılması için 3 cuma günü 3 hafta boyunca yani çocuğu ters çevirip biseyler okudu dili açılsın diye
deniz_s ikizlerr haklisiniz ama malesef uzmanlar telaslandiriyo insanlara zaten coktan kulaklarimi tikadim
deniz_s Egehan123 ayni canim ya cok aktif sabah 6.30 dan aksam 7ye kdr durmuyo oturmuyo bizimki de nesneleri tam algilamiyo ama ver diyince veriyo gibi ama seslenince donup bakar
deniz_s Zehra-123 acele etmek degil de korkutuyolar canim 1 yas muayenesinde kafa olcusu 2 cm eksik cikti diye gondermedikleri bolum kalmadi insan da korkuyo halbuki demiyolar mesela minyon olabilir bebegin vucudu hu falan ama iste
Zehra-123 deniz_s sen yanında bol bol konuş oğlan zamanla konuşur. Tabii bide yaşıtlarının yanında olunca daha iyi oluyor konuşmalar
deniz_s Langmore1- cok haklisiniz inanin bugune kadar emekleme,yurume falan hic takmadim kiyaslamadim zamani gelince oldu hepsi ama inanin doktorlar endise ettiriyo yoksa insanlari dinlemeyi birakali cok oldu ☺️
deniz_s EtiPetito hanimefendi ben farkındayım ne kadarlik oldugundan insanlardan da etkilenip gelmedim buraya uzmanlarin söylediklerinden yola cikip geldim 9aydan itibaren mama,anne,dede gibi basit kelime bekliyolar ve kafa olcusu 2 cm geride oldugu icin de takip etmek istiyolar benim sormak istedigim de acaba bu aylardaki bebekler ne durumda bizimki gercekten mi gec kalmis bu durumda onu sormakti yani bizimle saatlerce konusmasi degil tabi ki artik insanlari yargilamaktan vazgeçin lutfen insaniz ve etkileniyoruz ve ilk cocuk olunca da endise edebiliyoruz soru sormak suc mu ?
EtiPetito deniz_s ne yargılaması yahu bebeğin kaç aylık olduğunu bi belirtmek istedim konuşma vs olmaması gayet normal bu kadar takılmayın 😀 kafa ölçüsü olayını belirtmemişsiniz o konuda bi fikrim yok ama diğer yaptığı her şey normalse bi anormallik yoksa ben olsam asla takmazdım
deniz_s Oli iste ister istemez insan takiyo kıyaslamak amaciyla degil bir problem olmasin da ne zaman konusurlarsa konussunlar o onemli degil aslinda ☺️
birprensannesi0208 deniz_s 21 aylığız halen konuşamz oğlum 🤭 eşim 7 yaşında konuşmuş ümidimi kesdim oyüzden bende
Kaan01 birprensannesi0208 bekleneyin bnce bir cocuk psikiyatristine gidin dil konusma egitimi aldirabilirsinuz
deniz_s EtiPetito haklisiniz aslinda cok sukur her seyi normal ama insan endise edebiliyor iste icgudusel ☺️