deniz_s Ecrincim inanin surekli beraberiz yani zaten benim yakami birakmiyo hep tepemde surekli iletisim halindeyim onunla ne yapsam anlatiyorum konusuyorum seslenince de hemen bakar bir seyle ilgilenmiyosa veya dikkatini vermemisse ama konusma konusu yok asla gayreti yok bazen kendi kendine anlamsiz mirildaniyo ve genellikle bagiriyo
deniz_s Sefeff icimi rahatlattin canim gercekten 🙏insan boyle seyler duymak istiyo bazen o kadar cok olumsuz konusan insan varken 😒
Sefeff deniz_s evet merak etme daha oncede cok anneye yqzdim. Benim kizim 18 aylikken yeterli kelimesi yokdu. Daha dogrusu burdaki annelrin açtığı postalari okuyunca olmadığını düşündüm. O kadar kafamaa takmıştım ki. Sonra 20 aylik olunca bi anda acildi. Şuan 24 aylik gayet guzel konuşuyor
askanne10 Ecrincim evde bebeğim hariç beş kişi bebeğime bakıyor konuşuyor kitap okuyor oynuyoruz gezdiriyor parka götürüyoruz elimizden geldikçe ve hemen hepimiz evdeyiz hep işe gidenimiz yok yani ama daha konuşma yürüme olmadı olmasını bekliyoruz bir buçuk ay erken doğmuştu şimdi 19 aylık ama doktora göre 17.5 aylık
Pamuk_bebegim42 deniz_s Yok canım ya sorsunlar valla insanlar da çok değişik küçücük bebek daha ne desin her çocuk bir olmaz daha benimki bile yeni yeni anne baba diyor yani takma benim oğlum da çok zayıf herkes bj laf söylüyor artık takmıyorum ya he de gec boşver
irva deniz_s Ben o efsaneye inanmıyorum.Oğlum 18 aylık ayına göre fazlasıyla kelimeleri var.Rahatça anlaşabiliyoruz.Bebekten bebeğe göre değişiyor bu durumlar bana göre.
ikizlerr deniz_s doğru değil benim oğlum kızımdan önce konuştu, 21 aylıktı iki kelimeli cümleler kurmaya başladığında fakat 13 ay çok çok erken
deniz_s ikizlerr haklisiniz ama malesef uzmanlar telaslandiriyo insanlara zaten coktan kulaklarimi tikadim
MarlaSinger deniz_s erkekler değil de bazı çocuklar geç konuşur. Oğlum 2,5 yaşında. Daha yeni komuşmaya başladı. Tek tek kelimeler söylerdi eskiden. Şimdi baya ilerledi
Egehan123 deniz_s benim bebeğimde aynı şekilde 1 yaşında hiç kelimesi yok bir ara anni gibi birşey diyordu artık onuda demiyor ama komut alıyor topu getir derim getirir çorap giyelim derim çorabı ayağına sokmaya çalışır tarak gördüğünde saçlarımı tarar zayıflık bizimde problem yeme problemimiz var ve zayıfız be aşırı aktif meraklı 🧐
deniz_s Egehan123 ayni canim ya cok aktif sabah 6.30 dan aksam 7ye kdr durmuyo oturmuyo bizimki de nesneleri tam algilamiyo ama ver diyince veriyo gibi ama seslenince donup bakar
Oooo yeğenim 3 bucuk yaşında hala konuşması net değil.benim oğlum da 1 yaşında net konuşmaya başlamıştı.belli olmuyor kimisi erken kimisi geç.. 4 yaşına kadar zamanı var birden açılır annesi 😊
Zehra-123 deniz_s sanmıyorum tanıdığımın ikiz biri kız biri erkek çocukları vardı. Kız daha girişkendi. Kız dan bekliyorduk konuşmayı. Ama ilk oğlan konuştu. Yani bu işler belli olmuyor. 1.5 yaşımdaydı oğlan konuştuğumda acele etme canım
deniz_s Zehra-123 acele etmek degil de korkutuyolar canim 1 yas muayenesinde kafa olcusu 2 cm eksik cikti diye gondermedikleri bolum kalmadi insan da korkuyo halbuki demiyolar mesela minyon olabilir bebegin vucudu hu falan ama iste
RuzgarGulsah Oğlum 16 aylık kelimeleri çok hemen hemen her kelimeyi tekrar etmeye çalışır inat etmesin yeter ki şimdiye kadar 2-3 cümle kurdu 😊 Bir konuşma aralığı vardır bu aralıkta bazı çocuk erken bazısı geç konuşabilir sabredin daha küçük başlar yavaş yavaş 🌸
Vuslat23 deniz_s bnce doğru kızım yasında çok dilliydı oğlum desede unutuyo içinden konusarak sadece ses cıkarıyor çoğu zaman😂😂😂 yoksa baba dede anne mamma gool vs vs dıyo
Langmore1- Allah konuşmayı nasip edecekki konussun bizler ne kadar ilgilensekte Allah nasibidir yürümeyi, konuşmayı Allah nasip eder.. Hatice tongaron kitabından okumuştum
deniz_s Langmore1- cok haklisiniz inanin bugune kadar emekleme,yurume falan hic takmadim kiyaslamadim zamani gelince oldu hepsi ama inanin doktorlar endise ettiriyo yoksa insanlari dinlemeyi birakali cok oldu ☺️
ArvenDua Doğru mu değil mi bilmem benim oğlum yok ama yeğenim 30 Ocak 2020 doğumlu daha geçen hafta ilk defa bir kelime duyabildi kardeşim , o da anne ve baba gitti idi ilk söylediği şey , şimdi yeni yeni kelimeler söylemeye başladı ,
ArvenDua Konuşabilmesi ve dili açılması için 3 cuma günü 3 hafta boyunca yani çocuğu ters çevirip biseyler okudu dili açılsın diye