Suzan_ay81 Zeynepalya_ve_annesi evet haklisiniz ama doktorda korkuttu yani rabbim kimseyi evladiyla sinamasin cok kotu basima ilk defa boyle bisey geldi
Arzugokturk Suzan_ay81 korkulacak birşey olduğunu sanmıyorum doktorlar korkutuyor benim bebeğimde 10 ay 11 günlük baş çevresi 47 falandı sanırım doğmadan öncede kafa yapısı hep iri ilerledi 38 cmle de doğdu doktor hiçte baş çevresi hakkında birşey demedi genetik yapıyla da alakalı olabilir canım içini ferah tut . Sen yine de başka bir doktora git için rahat etsin
Arzugokturk Suzan_ay81 sizdende Allah razı olsun 🤲 benim oğlum ayına göre hem boy hem kilo olarak maşallah önde gidiyor her bebek gelişimi farklıdır verilen boy kilo ortalama olanlar ben anlamıyorum insanları korkutmak yerine neden iç rahatlatacak birşey söylemezler aklım almıyor açıkçası
Suzan_ay81 Arzugokturk benim oglumda 10 ayini 7 gun gecti vala bende anlamiyorum insanin icini karartiyor doktorlar bile doktora gitmeye korkar olduk artik
gizemito Suzan_ay81 Benim oğlumunda hep ilerdeydi hamileyken bile öyleydi.. Boyu, kilosu hep önde gidiyor. 18 aylık ama 4-5 yaş giydiriyorum düşünün şapkaları hele 5-6 yaş falan alıyorum. Korkmayın genetiktir babasınında büyük mesela kafası.
Suzan_ay81 gizemito anladim masallah yok beyni su toplar yok gelisimi iyi degil herseyi gec algilar vs yani insanin moralini bozuyolar
Svmsvm Suzan_ay81 öncelikle sakın korkmayın çok yakın bir zamanda sizinle aynı şeyleri yaşadım küçük bir ilde yaşıyorum birimde hep daha büyük çıktı doktor beyin cerrahına yönlendirdi çocuk nöroloji olmadığı için burada bebeklere mr çekilmediğinden tomografi çekildi bizde bir suçu birikmesi çıktı doktor zararsız desede raporda hidrosefali denildi hemen büyük bir ilde çocuk nörolojiye götürdüm MR çekildi zararsız bir çok bebekte olabilen bir sıvı olduğunu zamanla geçeceğini söyledi senede bir MR çekilip takip edilecek ayrıca benim kızım 10 aylıkken baş çevresi 48 cm kilo 8.5 tu. Başka bir sorun yoksa sakın endişelenme
Suzan_ay81 Svmsvm ayy rahat ettim biraz basima boyle bisey ilk defa geldi 2.bebegim kizimda cikmadi hic boyle bisey
Elf123 Suzan_ay81 dört aylık oğlumun baş çevresi 43 cm normal dedi doktor ebe bence normal eve bana boyu ve kilosuyla ilişkili demişti 36 cm di doğduğunda baş çevresi
Bebegimm1 Suzan_ay81 deftere baktim smdi 10 aylikken 49 cm miş bizimkinde bir sorun yok suan 16 aylik oldu.ve esimin kafasida buyuktur genetik yani. persentil tablosuna bakin deger araliklari normal mi diye
Svmsvm Suzan_ay81 ben o süreci çok iyi bilirim günlerce nefes alamadım çok zor ama endişelenme kafa büyüklüğü tek başına sebep olamaz muhakkak başka belirtilerinde olmadı lazım
Suzan_ay81 Svmsvm gercekten cok zor bi arkadas geldi iste ölüme kadar getiriyo tedavi edilmezse falan dedi doktorlarada guven olmuyor artik allaha biraktim rabbimin dedigi olur
RainOverMe 10,5 aylıkken 46 cmdi kafası. Kız bebek. Sizin erkek bebek miydi bana fazla gelmedı erkek bebeklerin daha buyuk oluyor kafası boyu kılosu da fazla olur genelde.