sadeturkvatandasi belli ki siz pek arastirmamassnz o nedenle ben erinmedim size sayemde öğreneceğinz bilgiler vereyim dedm. Asagida okursunz. Yoyko da aşağıda bahsedilen sertifikalar vardir. Yine de tercih etmeyeblrsnz. Ama suan fiyat ve performans olarak piyasadi iyilerden bitanesidir. “ Bana gore ” ben de baya biliyor gibi konuşmanızı anlayamadm 😂 adac nedir ne icin gereklidir diyin zaten hepsi cikiyor. Bazi çok ünlü markalarda diger bütün sertifkalar varken adac olmamasinn sebebi budur.
Bebek Oto Koltuklarında ADAC Testine Alternatif Test Var Mıdır?
ADAC testli araçlara dikkat etmek ve satın alırken bulunmasına öncelik vermekle birlikte bu teste alternatif testler olduğunu bilmeniz size fayda sağlar. Bebek oto koltuğu alırken diğer testleri de göz önünde bulundurmalısınız. Oto koltuğu testleri arasında şu an uygulanan en üst düzey test ECE R44 testidir. ECE R44/04 oto bebek ve çocuk koltuklarında olması gereken, mecburi testlerden belki de en önemlisidir. Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerlidir ve zorunludur. Bu test içerisinde çarpışma testi de bulunur. Bu sebeple ECE R44/04 testine tabi olan koltukları seçmeniz daha güvenli ve koruyucu olabilir.
Son zamanlarda piyasadaki oto bebek ve çocuk koltukları kendi ürünlerine farklılık katmak adına ADAC kurumu testini etiketlerine not düşebilirler. Ancak bilinmesi gerekir ki bu test, oto koltuğu alırken dikkat etmeniz gereken test değildir, otomobil lastiği alırken dikkat etmeniz gereken testtir.