minicim Bebeğime her gece yatmadan sure okur uyurdum felak, nas, ihlas, ayetel kursi, amenerrasul, fatiha, inşirah şimdi hangileri okunuyo tam net bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz?
TurkerNoyan minicim niye okunmasın adetliyken? Ben ne zaman istersem istediğim sureyi okuyorum şimdi günah mı işlemiş oluyorum? Adet dediğin kanama yani nedir bu kadar mesele oluyor anlamıyorum. İstediğinizi okuyun ya yeterki okuyun yeterki inancınız dua etmeye yeltensin ne önemi var böyle şeylerin. Allaha dua etmenin zamanla yerle mekanla durumla alakası olur mu ben bir hafta regl oluyorum dua edeceğim hangisi edilir edilmez diye birşey gerçekten olabilir mi? Ben hiç düşünmedim böyle bişey burda okuyorum bi kaç posttur görüyorum. Böyle bir ayet var mı bilmiyorum gerçekten soruyorum. Böyle bir emir var mı kuranda ?
Feyzo minicim adetliyken Fatiha hariç hiç bir sure okunmaz siz çocuğunuza bol bol Euzu bikelimatillahittâmmâti külleha min şerri ma halak okuyun hu diye üfleyin adetliyken
Berenikom Adetliyken inşirah ve amenerrasul okunur mu bilmiyorum ama Fatiha Felak nas ihlas ve Ayetel Kürsinin okunduğunu biliyorum. Birine şifa niyetine okunmaz ama dua niyetine okuyabilirsiniz
minicim Berenikom kızım şu an inliyor hasta değil aslında ama biraz inlemesi var. Şimdi okusam şifa niyetine mi okumuş olurum acaba
minicim Deletedmom_28 uyuyo ama uyumuyo gibi ses onu etkileyebilir kendim okumak istedim tereddüt ettim 🤷🏼♀️ ☺️
Berenikom TurkerNoyan peygamber efendimizin hadisleri var bu konuyla ilgili. Mesela şöyle bir hadis var: Hayızlı kadın ve cünüp olan kimse Kur’an’dan bir şey okuyamaz.
minicim Feyzo kafam karıştı dua niyeti alarak okunur diyen de var, anlamı nedir acaba teşekkür ederim bu arada
ZumruduAnka minicim adet olmak sure okumaya kuran okumaya engel değil kardeşim. Rahatça anlamlarını düşüne düşüne okuyun. Adet Allah’ın verdiği bir durum. Yaradan kendisiyle kulu arasına mesafe koyacak ayda en az 5-6 gün kendisini anmayı engelleyecek bir durum asla vermedi vermez de kullarına.