hulyaaa-123 1 martta kestim ben de oğlumu sütten 🙋🏻♀️ 22.5 aylıktı.. Bu ayın 12sinde 2 yaş olacak.. B3n öncelikle 19 - 20 aylık falandı gün içi emmeleri azaltmaya başladım. Sürekli gelir gider emmek isterdi 2 çeker giderdi🤦🏻♀️ bi gün bunaldım artık ve geldiğinde aniden “oğlum memeler uyumuş, süt vitmiş biraz dinlesinler süt olunca vercem sana” dedim ve tabi ki ağlandı biraz ama Allahtan benim ki anlayışlı bi çocuk 2 söylememde hemen gidip oyununa devam etti.. Böyle böyle ara ara tekrarladım bunu, bi gelişinde memeler uyumuş diyorum bi gelişinde emziriyorum ki küsmesin bi anda 🥲 böylece 1 2 haftada 3 4 saat bensiz kalsa aramaz oldu dışardaysak falan hiç meme aramazdı yani.. Memelerin de uyuduğuna yorulduğuna sütün bittiği fikrine falan da alıştı böylece.. Sonra bigün kayınvalidem de bizdeydi kesme işine girişelim dedim 😅 geceleri çok sık uyanır emmerek uyurdu 🤷🏻♀️
O günün öncesinde k3ndimi ve oğlumu hazırladım fikir olarak.. Oğluma dedim ki memeler hasta olmuş yara olmuş , süt de bitmiş zaten 🥺 Ben doktora gidicem bana ilaç verecek bi kaç gün bunları aralarda anlattım. Sonra o gün öğlen uykusunu memeyle uyudu, anlattım ona son emzirmem bak sen uyu ben doktora gidicem.. Süt bitiyo artık dedim 🥺 oğlanı kayınvalideme bırakıp dışarı çıktım, dışardan dönünce de hemen göğüs uçlarıma yara bandı taktım, ilk istediğinde “gel bak uf oldu doktor yara bandı taktı” dedim gösterdim önce bi şok oldu ağladı bi kaç dakika sakinleştirdik.. Sonra unuttu gitti bi kaç saat sonra yine istedi uf oldu hasta oldu falan dedim hiç bakmak dahi istmedi 🥲 sonra hiç mememi açmak istemedi zaten 🤗
O ilk gece zor uyudu. Kitap okumalar masal uydurmalar kucakta sallanmalar 🤦🏻♀️ ama ben desteksiz uyutmak taraftarıyım o yüzden ayakta ya da kucakta sallamak istemedim.
şimdi çok hafif kucakta pış pış yapıyorum uyutuyorum ama yastıkta da uyuyor kendisi çok uykusu varsa mesela..
Gece uyanmaları hemen kesilmedi tabi ki 1 ayın sonunda azaldı uyanmalar. uyku süreleri arttı bazı geceler 1 defa uyanıp sabaha kadar uyuduğu olıyo artık . Ama uyandığında çok çabuk bi su içip kafayı yastığa koyuyo ve uyuyo 🤩🧿🧿
Bu arada çok erken uyanıyo mesela 6 7 de uyanıyo 🤦🏻♀️ çok acıkmış oluyor tabi ki o saatten sonra uykuya dalamıyor 🥲
Ben çok zorlanmadım korktuğum gibi olmadı şükür 🙏🏼 🧿
Sütüm de çok birikmedi, kademeli bıraktığım için azalmıştı zaten süt . İlk günler biraz birikti sabah akşam elle boşalttım oğlana içirdim 😅 sağdıktan sonra soğuk kompres yaptım ve sıkı bir tülbent gibi bişeyle sarıp bağladım ki süt kanalları dolmasın tekrar.. O şekilde atlattık biz..
Size tavsiyem şuan 17 aylıkmış bebeğiniz, 18 aydan sonra daha laftan anlar kıvamda oluyorlar.. azaltın bir anda bıraktırmayın.. Her istediğinde oylanacak bişeyler bulun mesela bizde çerez, kuru meyve falan çok kurtarıcı oldu.. Ya da dışarı çıkarın havalar iyi.. Oyun oynatın.. Unutuyorlar zaten 🤗
Aman küstürmeyin ağlatmayın bebeğinizi ama kararlı olun 🙏🏼🍀🍀🌼
Baya uzun oldu kusura bakmayın ama iyice detaylı anlatmak istedim 🤗