sevgii_123 esraeerdogann arkadaşın biri tadı ekşi dedi de kararsız kaldım bebeğim zaten peynir yoğurt sevmiyo fazla teşekkür ederim yine de 🤗
esraeerdogann sevgii_123 rica ederim deneyin belki sever çok az bir miktar deneyin siz bilirsiniz tabiki☺️
birfincantuzruhu Kvsrrr söylediğiniz süt kesiği oluyor. Hakiki lor mayalama peynirin altından cıkan suyu kaynatınca ortaya cıkıyor ☺️
Seatib Kvsrrr yalnız o lor olmuyor süt kesiği oluyor canım. Süt de bir iki yaşından önce faydalı değil. Önce peynir mayasıyla peynir yapman lazım ondan kalan su ile lor yapılıyor.
Gryffindor esraeerdogann Aslında o da lor olmuyor çökelek oluyor. Gerçek lor peynir altı suyu kaynatılarak yapılıyormuş. Ama çökelek de bebekler için iyidir. Süt kesiği vermektense yoğurt kesiği daha sağlıklı
esraeerdogann Gryffindor yani limonla veya sirke ile kesmektense sütü yoğurdu kaynatmak daha mantıklı geliyor bana ☺️
Gryffindor Blackcloud Evet o da peynir olmuyor süt kesiği oluyor. Her yerde her tarifte onu peynir olarak gösteriyorlar ama hala süt formunda.
Seyma-2436 Kvsrrr Fermente olmuyor ki o peynir değil süt kesiği bildiğimiz süt vermekle aynı şey (bebeğe). Gerçek peynir yapım videoları var onları izleyin
Gryffindor Blackcloud Yok ya zararlı değil. Onu bebeklere vermeyin demelerindeki sebep şey hani bir yaşından önce bebeklere süt verilmiyor ya ondan. Hala süt olduğu için küçük bebeklere vermeyin diyorlar
Blackcloud Gryffindor Korktum bir an ya, kızım 27 aylık olacak oda yedi bir an dedim ben ne yaptım.🥺😖
Mbal Kvsrrr o lor peyniri değil ki süt kesiği. Fermantasyon olmadığı için peynir de olmamış oluyor. Hala süt formunda. Kesik süt.
Gryffindor Blackcloud Bu peynir işi beni çok geriyordu o yüzden çok araştırdım. Peynir mayalarının içeriğine de çok güvenemiyorum. O yüzden fermente olduğu için yoğurdu kestiriyorum ya da yoğurttan süzme peynir yapıyorum. İçim daha rahat oluyor. Bebeğim 7 aylık olduğu için bu dikkat ama sizinki büyümüş artık.
Gryffindor Blackcloud Beyaz peynir yapmıyorum mayalama işini beceremem fermente olmaz diye. Çökelek ve süzme yapıyorum onları da atayım. Instagram tarif linki paylaşmak serbest miydi
Gryffindor esraeerdogann Tabi ki ben de öyle yapıyorum zaten. Ama lor değil işte yoksa sütü kestirmektense daha sağlıklı bir alternatif. Hakiki lor yapmak bana baya meşakkatli geliyor 😃