huzunkovankusu bu 13. Aya kadar hep tv izlettim çevremde izletme çok zararlı diyenler oldu ama beb bişey olmaz diyordum daha sonra 13 aylıkken ismine bakmadığını fark ettim nöroloji ye gittik otizm demiyorum ama belirtiler var demişti o zamanlar oğlum ismine bakmıyor komut almıyor be anlamlı kelime yoktu daha sonra eşimin kuzeni otizm öğretmeni ve rehabilitasyon merkezi var bize geldi gün boyu oğlumu izledi reflekslerine baktı ben hiç bir sorun görmüyorum dedi tv den kaynaklı olabilir dedi hemn tv yi kapattık ilgilenmeye başladık hergun dışarı çıkardım avantajım şuydu 4 yaşında kardeşim ve bana yakın oturan dayımın 3 kızı vardı hep bi araya getirmeye çalıştım öyle öyle toparladı şuan komut alıyor 20 ye yakın anlamlı kelimesi var inek eşşek köpek yılan sesi çıkarıyor bi çok hayvanı kitaptan gösteriyor işaret ediyor bezini kendi çöpe atar gayet iyi babası geldiyse hemn kapıya koşar baba baba der sevinir çocuklarla oynar dılardan bizim elimizi bırakmaz kısacı tv izlediği zaman alkış baybay hiç biri yoktu şuan hepsi var çokşükür