Okuyan_anne MelekRavzam benim kızım 31 aylık dediğiniz gibi herşeyi anlıyor ama konuşmuyor anne baba su çiş hayvan seslerini biliyor dediğim herşeyi gösteriyor ben sorunca söylemiyor bende napcam bilmiyorm
Dilaylaa Doktor için beklemeyin , o aylarda iki üç kelimeli cümleler beklenir , en azından anne su anne mama tarzı . Dil bağı da sebep olabilir , çok fazla ekrana maruz kalıyor mu mesela oda sebep olur.
MelekRavzam Cennetkoydum bazı kelimelerin ilk hecesini söylüyor kızım sadece , dayıya da çilege ci muza buz suya fu vs vs teyzeye tii
MelekRavzam Cicibici rehberlik danışmana sorduk , önce çocuk doktoruna görecek psikiyatriye sevk edecek o bir çözger raporu verecek onunla RAMa gideceksiniz dediler , orda sorununa göre ders dil gelişimi veriliyormus
Okuyan_anne MelekRavzam ben onu arastirdm o ram raporu ilerde karşısına çıkıyormus oyuzden vermedn bir de genelde fiziksel engellilere ram raporu veriliyormuş
BARTUMOM Cicibici canim konuşamıyor olsa hiç ses çıkartamaz çocuk ben özel eğitim öğretmeniyim konuşamayan cocuklarim var mesela hiç ses cikartamiyor bile azda olsa kelimesi varmış bazı çocuklar geç konuşabiliyor birsey istediğinde anlamazlıktan gel ne istiyorsun anlamıyorum söyle de yansıma sesler kartları var onlardan al karşılıklı ses oyunlari oynayın mesela kartta eli yanmış çocuk var çocuk ay ufff diyor sende söylüyorsun ay çocuğun eli yanmış uff sende söyle bakalım çocuk nasıl yapmış ayy ufff gibi çocuk topa vuruyor pat pat pat hadi sende yap gibi etkili olacağını düşünüyorum
MelinayAsel29 Okuyan_anne yok yanlis biliyorsunuz fiziksel engeli olanlar yanliz. Zeka geriligi raporu vardi ilkokuldayken oglumun sinifinda bir ogrencinin. Ilerise onune ciksa ne olacakki bir cok bozuklugu olanlardan cikio profesör. Yeterki egitimleri aldırılsin. Saklamak en kötüsü
BARTUMOM Cicibici birde dil bağının derecesi önemli ileri derece ise çocuk sesleri çıkartamaz ve konuşmasına etki eder eğer azsa peltek konuşur bir çocuk doktoruna götürün çok kolay bir işlem 5 dk bile sürmüyor
SelimeliS Cicibici belki gercekten dil bağıyla ilgili bir durumdur bence tekrar gösterin farkli doktor görüşü her zaman iyidir oglum 28 aylık benimde konusmasinda sorun yok
eceozdemir1811 Ben ekran işine hiç inanmıyorum beni. Kızımda konuşmuyor 3 4 kelime anca var 27 aylik arkadaşımın kızı 26 aylik çok güzel herseyi söylüyor ve acayip çizgi filimci bir kız elinden tel düşmez herseyi ordan ogreniomus öyle konuştu dio arkadaşım İngilizce şarkılar bile öğrenmiş
mihrosum eceozdemir1811 keısnlımle katılıyorum. İmzamı atarım. 7 8 srkdasız biz cocıklarımız 2 yasında. Hepsi tv izletiyor bir ben ızletmıyorum benımkı konusmuyor dıheerleeının ki bülbül mübarek
MelekRavzam eceozdemir1811 bende bunla ilgisi olduğunu düşünmüyorum ekran ile aşırı izleyen bazı çocuklar şakir şakir
rua_da_senhora_das_verdades Cicibici Dil bağı konuşmada etkili. Eşimin dil bağı var. Çok zorlu zamanlar yaşamış bu sebepten. R leri söylerken hala zorlanır. Kendi kendini eğiterek dilini geliştirmiş sonradan..
Ece Cennetkoydum canım bir tanıdığımızın oğlu üç yaşına kadar kelimesi yoktu hangi doktora gittiyse problem yok cevabını aldı annesi bilsem neyi var ona göre çözüm yoluna gireceğim diyordu çok üzülüyordu bi konuşsa bir daha susmasa vallahi şikayet etmeyeceğim diyordu bide baktık çocuk birden açıldı geçen bi muhabbette oğlum bir konuştu pir konuştu yemin ediyorum başım ağrıyor bazen diyordu baktım çocuk atladı söze anne sen de ne istediğini bilmiyorsun hiç susmasa diye şikayet etmeyeceğim demedin mi diye kahkahalara boğulduk yani her çocuk tabi ki kendine özeldir ama bence problem yok deniyorsa elbet konuşur içinizi ferah tutun 🌸
Hazal8 Cicibici dil bağının bir etkisi olduğunu düşünmüyorum ama yaptirmadiysaniz net konuşamaz maalesef benim oğlumda vardı 3 aylıkken yaptırdık zaten 5 dakikalık bir işlem bundan 3 ay önceye kadar oğlumun tek kelikesi yoktu şuan bülbül gibi belki bir anda açılır şuan 27 aylık yinede bi doktor görsün içiniz rahat eder
mihrosum Cicibici 27aylık kızımda bir kac kelıme dısında konusmuyor canım. Kimle konussam bu ara cocuklar hep konusmuyor
MelinayAsel29 Kizim 21 aylik bahsettiginiz ozelliklerde dil bagi icin dr a goturdum ama yokmus. Malesef benim kızım bizim gibi konusmuyor sesli degil ince bi tiz sesle yeni cumleler veya verecegi cevabi oyle soyluyor. Ses kayidi yapiyordum mimiklerini kaydetmek isterken anladik. Cekiniyor mu bilmiyorum bazi kelimeleri net söylüyor alışınca mi sesli soyleyecek bilmiyorum ama bunlari sesli soyler Iyki doduğ been Iyki dodu babaaa Beybi sappır pıppı Benim istedigimde asla konusmaz dilini katlar. Ben hareketleriyle tahminle dediklerini yaptigim icin kolayina geliyor konusmuyor
MelinayAsel29 Cennetkoydum oyun grubu kursak yaslara ve oturdugumuz mevkilere gore burada cok anne var illaki çıkıyor